Laurbjerg frygter at broarbejde vil ødelægge lokalsamfundet

Det er en katastrofe for Laurbjerg, hvis Hammelvej - her bag børnene - skal lukkes i ni måneder, lyder det i et høringssvar . Arkivfoto

Laurbjerg frygter at broarbejde vil ødelægge lokalsamfundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lukning af Hammelvej i ni måneder har store konsekvenser

LAURBJERG: Lukning af Hammelvej i ni måneder vil være katastrofalt for Laurbjerg. Det vil bryde landsbyen op, og det vil gå hårdt ud over detailhandlen og det øvrige lokale erhvervsliv. Også Lilleåskolen vil lide under det.

Sådan lyder det i høringssvaret til Banedanmark fra 'Borgergruppen Trinbrættet tilbage til Laurbjerg' i forbindelse med planerne om at hæve broen for at gøre plads til elektriske tog på strækningen Aarhus-Aalborg.

FAKTA
Arbejdet med elektrificering af strækningen Aarhus H til Lindholm ved Aalborg starter i 2017 og varer i alt i fire år.I Favrskov skal broerne på Hammelvej i Laurbjerg og Skanderborgvej i Hadsten enten hæves, eller også skal skinnerne graves længere ned for at give den fornødne plads til togene.

Favrskov Byråd har lavet et selvstændigt høringssvar, og det er til godkendelse på byrådsmødet tirsdag 29. november. Desuden sender Borgergruppen 'Trinbrættet tilbage til Laurbjerg' sit eget høringssvar.   

 

Smalle veje

Formanden for borgergruppen, Birgit Liin, frygter det værste, hvis Hammelvej skal lukkes i længere tid. Derfor har hun gjort meget for at få de lokale erhvervsdrivende til at skrive under på høringssvaret, så hele byen står bag.

- Det er vigtigt, at vi står samlet i denne sag, for det vil være helt forfærdeligt for lokalsamfundet, hvis Hammelvej skal være lukket i ni måneder. Faktisk virker det ikke særlig gennemtænkt at lave omkørsel ad de små veje ved Bidstrup, hvor 5.600 biler, busser og lastbiler skal køre igennem hvert døgn. Det virker lidt som en skrivebordsplan, hvor Banedanmark ikke har været ude for at se på forholdene, siger hun.

I to tempi

Birgit Liin mener ligesom byrådsmedlem Anders G. Christensen (V), at Favrskov Kommune må kæmpe noget mere for at undgå at Hammelvej samt Skanderborgvej i Hadsten lukkes for trafik i længere tid.

- Vi må kæmpe for, at broen på Hammelvej i Laurbjerg hæves i to tempi, som det er set andre steder. Dermed kan trafikken så køre i ét spor af gangen, dels af hensyn til de mange lokale borgere, mens også af hensyn detailhandlen, som vil miste en stor del af kundegrundlaget og de økonomiske konsekvenser vil være uoverskuelige, hvis broen lukkes helt for trafik. En lukning af Hammelvej vil også ramme de mange trafikanter, som bruger vejen som forbindelse mellem Randers og Silkeborg, siger Birgit Liin.

I høringssvaret gør borgergruppen, som tæller 12 lokale foreninger og institutioner, også opmærksom på, at der inden jul forventes en rapport fra DTU Transport om effekterne ved en genåbning af Laurbjerg Station. Den rapport kan betyde meget for borgergruppens ønske om at Laurbjerg Station genåbnet, som de lokale har kæmpet for i mange år.

Laurbjerg frygter at broarbejde vil ødelægge lokalsamfundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce