Laurbjerg venter fortsat på toget

Birgit Liin kæmper fortsat for trinbrættet i Laurbjerg. Arkivfoto


Laurbjerg venter fortsat på toget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trinbræt forude. Det ønske har borgergruppen Trinbrættet tilbage til Laurbjerg længe drømt om at få opfyldt. Senest har Favrskov Kommune søgt om et tidskud på 5,4 mio. kr. fra en såkaldt yderpulje hos Trafikstyrelsen, hvor ansøgningerne behandles i disse dage.

Ialt er der ansøgninger for 84 mio. kr., og formentlig mindre end der er til rådighed i puljen.

Foruden Favrskov er der også ansøgning til puljen fra Kalundborg til et trinbræt i Kalundborg Øst. Regeringen meldte torsdag ud, at man ønsker at give penge fra puljen til Kalundborg Øst. Regeringens forhandlinger i næste uge med forligskredsen (DF, SF og EL) vil afgøre, om Laurbjerg også får penge.

Formand for borgergruppen Trinbrættet tilbage til Laurbjerg Birgit Liin undrer sig en smule over at Kalundborg allerede har udsigt til at få penge.

»Projekterne er meget ens. Så hvis ansøgningerne skal behandles lige, kan man ikke sige ja til det ene uden også at sige ja til det andet,« lyder det optimistisk fra Birgit Liin.

Hun mener at baggrunden for, at regeringen fremhæver Kalundborg Øst er, at Novo Nordisk - landets største virksomhed - har lagt massivt pres på regeringen for at få et trinbræt på det sted, hvor man gerne vil bygge en ny fabrik.

»Novo Nordisk er usædvanligt meget involveret i stationsprojektet, og det er meget nærliggende at antage, at Novo Nordisk ligefrem gerne vil betale for en ny station tæt på deres egen lokalitet - uanset at Kalundborg Station kun ligger to km derfra,« siger hun.

»Vi håber selvfølgelig ikke, at det er størrelsen af en virksomheds pengetank, der afgør landets stationsstruktur, men at regeringen derimod tildeler penge efter åbne og saglige kriterier, sådan at både Kalundborg Kommune og Favrskov Kommune opnår tildeling fra puljen,« lyder det optimistisk fra Birgit Liin.

I februar var hun sammen med borgmester Nils Borring og flere andre fra Favrskov Kommune til foretræde hos Folketinget transportudvalg for at fortælle om trinbrættet. Udvalget giver normalt ikke deres mening tilkende men Favrskov-folkene fik dog kommentaren »I har en god sag« med hjem fra Christiansborg.

Laurbjerg venter fortsat på toget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce