Næste station er Folketinget


Næste station er Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Transport. Med støtte fra Favrskov Kommunes borgmester vil borgergruppe i dialog med folketingspolitikerne i kampen om trinbræt på Laurbjerg Station.

Borgergruppen, der kæmper for et trinbræt i Laurbjerg, vil nu mødes med Folketingets Transportudvalg. Det fortæller Birgit Liin fra borgergruppen. Favrskov Kommunes borgmester, Nils Borring (S), støtter gruppens ønske.

Birgit Liin mener, at det er det næste naturlige skridt for gruppen, hvis håbet om et trinbræt i Laurbjerg skal holdes i live.

»De svar, vi har fået, viser, at vi ikke kan rykke med embedsmændene, så vi vil have en fornemmelse for, hvor politikerne i Folketinget står,« siger Birgit Liin, som ved at få foretræde får mulighed for at fremlægge sin gruppes syn på sagen for Folketingets Transportudvalg i 15 minutter, inden Transportudvalget kan stille spørgsmål.

Indtil videre er det kun Enhedslisten og Venstre, der har stillet yderligere spørgsmål i sagen. Men ved at få foretræde for transportudvalget håber borgergruppen på, at man også kan få Folketingets andre partier ind i sagen.

»Formålet med at få foretræde er, at vi ikke bare taler med Enhedslisten og Venstre, men også med resten af partierne. De skal blive opmærksomme på, at kolleger i Folketinget har stillet spørgsmål i sagen. Vi skal sørge for, at de partier, der enten ikke har orienteret sig eller sagt noget om sagen, får et samlet overblik over sagen,« siger hun.

Borgergruppen får opbakning af borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring. Han mener, at gruppen går den rigtige vej, hvis togene i fremtiden skal gøre stop i Laurbjerg.

»Embedsmændene, som svarer for ministrene og nogle gange udvalg, er ikke tilhængere af idéen. Hvis det skal realiseres, skal man have fat i politikere og ikke embedsmænd. I den forbindelse er at foretræde det rigtige at gøre,« siger Nils Borring, som mener, at borgergruppen får mulighed for at give oplysninger, som embedsmændene ikke har.

»Gruppen har nogle synspunkter, som man er nået frem til på baggrund af et stort stykke arbejde. Det er en måde, man kan komme med oplysninger, som Transportudvalget ikke har fået fra sine embedsmænd,« siger han.

Bigit Liin fortæller, at borgergruppen også bliver støttet i sin sag fra andre politikere.

»Jeg er jævnligt i kontakt med folketingspoltikere, og de har nævnt muligheden om at foretræde. De siger, om det ikke vil være bedre at præsentere det for alle på én gang. Derfor vil det være en god idé,« siger hun.

For Birgit Liin handler sagen om, hvordan strukturen for den danske togtraffik i fremtiden skal se ud.

»Vi vil gerne gøre vores standpunkt gældende med henblik på de kommende forhandlinger om de fremtidige stationer i Danmark. Om man kun foretrækker tog mellem de største byer, mens man lader de mindre stationer sejle. Eller om man gerne vil have en stationsstruktur, som understøtter de mindre stationssamfund. Det interessant for os er, at vi indgår i en landspolitisk sammenhæng,« siger Birgit Liin og tilføjer:

»Vores agenda er ikke, at nu skal transportudvalget bare høre hvordan og hvorledes. Det er at komme i dialog med politikerne i Folketinget.«

Næste station er Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce