Ny ansøgning om støtte til trinbræt

Favrskov Kommune har for tredje gang søgt om statsstøtte til at genåbne Laurbjerg Station. Arkivfoto

Ny ansøgning om støtte til trinbræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Birgit Liin håber, at tredje gang er lykkens gang.

LAURBJERG: Tredje gang bliver lykkens gang! Sådan lyder det optimistisk fra formanden for borgergruppen 'Trinbrættet tilbage til Laurbjerg' Birgit Liin, efter at Favrskov Kommune netop har sendt en ansøgning til Trafik- og Bygge- og Boligstyrelsen om medfinansiering af trinbrættet.

Prisen for at genåbne trinbrættet er op mod 11 mio. kr. Favrskov Kommune har selv afsat fem mio. kr. til projektet. Kommunen har nu søgt om et tilskud på 5,4 mio. kr. fra puljen til forbedring af kollektiv trafik i yderområder. Styrelsen har modtaget 27 ansøgning for ialt 67 milioner kroner.

- Kommunen har søgt fra den pulje hele to gange tidligere, men forskellen fra sidst er blandt andet, at vi i 2016 har fået regional opbakning fra Business Region Aarhus' Mobilitetskommission, og at vi i øvrigt har ret solid landspolitisk opbakning, siger Birgit Liin.

DTU-analyse

Mobilitetskommissionen mener, at den kollektive trafik skal styrkes, og i den forbindelse kan det være relevant at etablere eller genåbne stationer på den eksisterende jernbane.

Hun lægger ikke skjul på, at hun havde håbet, at den meget omtalte analyse af effekterne af en stationsåbning var klar til at sende med.

- Da vi søgte om medfinansiering i 2015, lykkedes det DF at få gennemtvunget en uvildig DTU-analyse af effekterne af en stationsåbning. Vi havde håbet på, at rapporten fra Danmarks Tekniske Universitet ville være færdig før jul, så vi kunne have fået den med i ansøgningen, men vi venter stadig på den. Forsinkelsen fik dog ikke lov til at stoppe vores ansøgning, for vi skulle jo overholde ansøgningsfristen, siger Birgit Liin, som glæder sig over et fantastisk godt samarbejde med Favrskov Kommune i forbindelse med ansøgningen

Op- og nedture

Proceduren er nu, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen gennemgår ansøgningerne og laver en indstilling til forligskredsen med S, SF, RV, Enhedslisten og DF.

- Hvis forligskredsen ikke er enig i indstillingen, vil transportministeren derefter lede forhandlingerne om fordelingen af midlerne i puljen. Men vi regner med en tilbagemelding midt på året, siger Birgit Liin.

Historien om åbning af et trinbræt i Laurbjerg er efterhånden en meget lang føljeton med op og nedture. Sidste år nådede man et langt skridt, da DF gennemtvang en uvildig analyse. Inden da offentliggjorde Trafikstyrelsen i foråret 2014 en rapport med en del fejlagtige oplysninger.

Laurbjerg Station blev nedlagt i 1982. De seneste 15 år har lokale borgere kæmpet for at få trinbrættet genåbnet, ikke kun til gavn for Laurbjerg men for borgerne i hele området, som med tog hurtigt kan nå til arbejdspladser i blandt andet Aarhus.

Ny ansøgning om støtte til trinbræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce