Støtte til et trinbræt i Laurbjerg

Arkivfoto: Preben Madsen


Støtte til et trinbræt i Laurbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den såkaldte Mobilitetskommission for den østjyske byregion, der er nedsat af Business Region Aarhus, har netop færdiggjort sin rapport med anbefalinger om den overordnede østjyske infrastruktur på vej og bane.

Mobilitetskommissionen fremhæver, at mulighederne for at benytte den kollektive trafik skal styrkes, og at det i den forbindelse kan være relevant at etablere eller genåbne stationer på den eksisterende jernbane. Kommissionen konkluderer til sidst, at Laurbjerg anbefales som en af stationerne.

Ikke kun bro og motorvej

»Det glæder mig, at man ikke blot har fokuseret på de meget langsigtede perspektiver i milliardprojekter som en Kattegatforbindelse eller motorveje, men at man også har inddraget det nære perspektiv, hvor man nemt og uden store omkostninger kan koble mindre bysamfund som Laurbjerg sammen med de større byer. Jeg ser i rapporten et klart fokus på at skabe et effektivt og sammenhængende kollektivt trafiksystem, hvori Laurbjerg indgår som en brik ud af mange,« siger Birgit Liin fra borgergruppen 'Trinbrættet tilbage til Laurbjerg'.

Anbefaling til ministeren

Hun mener, det er yderst positivt, at trinbrættet i Laurbjerg nu drøftes på regionalt plan, da hun mener, det ikke blot er Favrskovs kamp, men hele den østjyske byregions.

Birgit Liin oplyser, at hun nu vil nu tage initiativ til, at anbefalingen i relation til Laurbjerg præsenteres for transportministeren.

Mobilitetskommisssionen for den østjyske byregion har blandt andet til formål at bidrage til at videreudvikle mobiliteten og den trafikale infrastruktur i Business Region Aarhus og mellem Danmarks vækstcentre.

Støtte til et trinbræt i Laurbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce