Trinbræt-folk besøger ministeren

Da Hans Chr. Schmidt sidst var transportminister besøgte han Laurbjerg sammen med daværende folketingsmedlem Karen Jespersen. Arkivfoto


Trinbræt-folk besøger ministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Optimisme for den kollektive trafik til og fra Laurbjerg forud for Københavnertur.

Borgergruppen 'Trinbrættet tilbage til Laurbjerg' og ikke mindst formanden for gruppen Birgit Liin kæmper fortsat for at få toget til at standse i Laurbjerg, og i dag onsdag rejser hun sammen med borgmester Nils Borring og Flemming Nørgaard (V) til København for at mødes med transportminister Hans Chr. Schmidt.

Optimistisk som Birgit Liin er, har hun store forventninger til mødet og ser det som et stort skridt i den rigtige retning til igen at få toget til at standse i byen.

»Vi vil tage tråden op fra Hans Chr. Schmidts to besøg i Laurbjerg i 2011, hvor han også var transportminister. Da luftede han muligheden for at Laurbjerg Station måske kunne åbnes som et forsøg. Vi håber, at han stadig har den holdning. Og hvis han har det, så handler det om at få en tilladelse til det og så få lavet en tidsplan for, hvornår et sådan forsøg kan begynde,« siger hun.

Birgit Liin tager det som et positivt tegn, at ministeren vil tage i mod Favrskov-folkene.

»Hvis ministeren ikke var interesseret, kunne han bare have sagt, at han ikke havde tid. Det var den besked, som vi fik fra den tidligere transportminister Magnus Heunicke (S), da borgmesteren forsøgte at mødes med ham,« siger Birgit Liin.

Indtil nu har Trafikstyrelsen afvist at genåbne stationen i Laurbjerg med det argument, at det vil forlænge rejsetiden for de øvrige passagerer, når toget skal standse i Laurbjerg.

Der er dog ikke lavet nogen egentlig analyse af dette. Men tidligere på året kom der en ny landstrafikmodel, hvor man kan gennemføre bedre beregninger af konsekvenserne for passagererne. I forbindelse med trafikforliget i juni blev der afsat penge til at DTU-Transport kunne lave en analyse.

Favrskov Kommune har hele vejen støttet borgergruppens arbejde og også afsat penge til etablering af et trinbræt.

I februar i år var Birgit Liin sammen med borgmester Nils Borring og flere andre fra Favrskov Kommune til foretræde hos Folketingets transportudvalg for at fortælle om trinbrættet.

Udvalget giver normalt ikke deres mening tilkende, men Favrskov-folkene fik dog kommentaren »I har en god sag« med hjem fra Christiansborg.

Trinbræt-folk besøger ministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce