Venstre vil prøve med kortere skoledage

Birgit Liin og Venstre i Favrskov vil forkorte skoledagen.

Venstre vil prøve med kortere skoledage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre i Favrskov foreslår forsøg med kortere skoledag

FAVRSKOV: Undervisningsminister Merete Riisager vil lade 50 folkeskoler landet over få lov til at afkorte skoledagen for en eller flere klasser. Det forsøg har Venstre gjort opmærksom på i Børne- og Skoleudvalget og har fået politisk opbakning i udvalget.

- Forsøget vil give den enkelte skole mulighed for at bruge ressourcerne, hvor det giver mest faglig mening for skolen og for de enkelte klasser. Det kunne f.eks. være til turboforløb for fagligt svage elever. Derfor hilser jeg forsøget velkommen, og jeg håber, at flere af vore skoler vil melde sig til forsøget, siger Venstres borgmesterkandidat Flemming Nørgaard.

Han tilføjer, at der siden indførelsen af folkeskolereformen har været stor debat om skoledagens længde og det faglige udbytte, og han mener derfor, at det er oplagt at gå ind i et sådant forsøg, der netop har fokus på disse to elementer. Nørgaard håber samtidig på, at nogle folkeskoler i Favrskov er klar og bliver udpeget til forsøget.

Birgit Liin, der dels er formand for skolebestyrelsen for Lilleåskolen i Laurbjerg og dels er kandidat for Venstre ved det kommende kommunalvalg, er også begejstret for initiativet på skoleområdet.

- Det er vigtigt, at de ressourcer, der spares ved at afkorte skoledagen, anvendes målrettet på at øge kvaliteten. For mig er det ikke i sig selv et mål, at eleverne skal være længst mulig tid i skolen, siger Birgit Liin. - Det handler derimod om at skabe kvalitet i undervisningen og give folkeskolerne frihed til at få mest mulig faglighed ud af pengene.

Ministeriets ansøgningsfrist er den 16. maj 2017. Skolebestyrelsen på den enkelte skole skal skriftligt støtte ansøgningen. Ansøgningerne sendes til ministeriet under forudsætning af byrådets godkendelse.

Venstre vil prøve med kortere skoledage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce