Audiowalk på Dokk1 tager dig med på rejse i lyd og rum


Audiowalk på Dokk1 tager dig med på rejse i lyd og rum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerferien er ovre for de flestes vedkommende , men Dokk1 og kunstnerduoen Apperaat giver dig mulighed for at rejse i tid og rum med audiowalken 'The Wooden Toy Truck Experience'.

Audiowalken består af musiknumre og fortællinger, der guider dig rundt til fjerne steder, i mens du ledes rundt ad mystiske ruter på Dokk1. Jeg tog selv hen på Dokk1 og afprøvede walken.

En ny musikoplevelse

Apperaat har udviklet audiowalken 'The Wooden Toy Truck Experience' for at udfordre og gentænke måden, man udgiver og oplever musik på. Ved at binde fortællingen og musikken til Dokk1, får kunstnerne mulighed for at bestemme, hvor og hvordan musikken skal høres. Musikken bliver med andre ord sat ind i en fysisk ramme, som er med til at forme oplevelsen af toner, melodi og fortælling.

Musisk meditation midt i storbyens travlhed

Jeg synes oplevelsen bedst kan sammenlignes med at befinde sig i en meditationslignende tilstand. Jeg følte mig næsten øjeblikkeligt mere nærværende og opmærksom på mine omgivelser.

Jeg kommer hovedtelefoner på og starter turen. En rolig kvindestemme beretter, at man skal ud på en rejse i tid og rum. Jeg møder seks tableauer undervejs, hvor der hvert sted afspilles sange fra Apperaats album 'The Wooden Toy Truck Experience'. Hver sang introduceres med en lille fortælling omkring temaerne, der relateres til både i sangen og i walken. Undervejs anvendes omgivelserne på Dokk1 til at danne associationer til andre steder som fx Færøerne og Jupiter, og man instrueres i, hvordan man skal observere og interagere med menneskerne og omgivelserne omkring sig.

Jeg oplevede audiowalken som en opfordring til at stoppe op og være mere opmærksom og ikke mindst eftertænksom. Et relevant budskab, som let kan blive glemt i en travl hverdag.

Sådan kommer du i gang

'The Wooden Toy Truck Experience' kan opleves i hele Dokk1s åbningstid fra kl. 8.00-22.00 til og med efterårsferien. Turen varer ca. 40 min. Det er gratis og der er ingen tilmelding. Medbring blot smartphone og hovedtelefoner.

Start audiowalken mellem informationsdisken og Borgerservice på Dokk1. Gå ind på www.apperaat.com, klik på "Audiowalk" og derefter "play". God tur!

Denne artikel er skrevet af Camilla Søndergaard Andersen hos Aarhus Festuge og udgivet i samarbejde med Stiften.dk

Audiowalk på Dokk1 tager dig med på rejse i lyd og rum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.