Morgenyoga på Aarhus Ø: Festugen dyrker mindfulness

Foto: Martin Dam Kristensen

Morgenyoga på Aarhus Ø: Festugen dyrker mindfulness

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke altid let at stoppe op og finde tid til afslapning i en travl hverdag i Aarhus. I Festugen er 'Skovbadet Ø' en midlertidig grøn oase midt i byen, hvor man kan finde ro med morgenyoga.

AARHUS: Solens sarte, rødlige lys er kun netop tittet frem bag bygningerne på Aarhus Ø. De fremmødte stimler sammen midt imellem en masse træer. Yogamåtter bliver lagt ud på det knasende underlag, og folk sætter sig til rette. Det er tid til morgenyoga og mindfulness. I en skov, men lige midt i byen.

Hver morgen fra klokken otte til ni i Festugen er det muligt at komme til mindfulness og morgenyoga i 'Skovbadet Ø'. Forskellige instruktører vil guide dig igennem både almen meditationspraksis og lette yogaøvelser, hvor du får mulighed for at skabe dit eget rum i en travl hverdag. Kun din egen yogamåtte skal medbringes.

Stop op og træk vejret

Selvom biler med jævne mellemrum kører hastigt forbi på hver side af Skovbadet Ø, er det ikke det, der er i fokus i dag. I dag handler det om at stoppe op og bare være. For 48-årige Hanne Bisp er det første gang, hun stifter bekendtskab med mindfulness, og hun er meget positiv over konceptet.

- Det der med at være stille og lige trække vejret dybt, det har været meget sjovt at prøve. Hvis jeg kunne tage det med mig ved at gøre det engang imellem, ville det være dejligt, siger Hanne Bisp.

Dagens mindfulness og morgenyoga er ledet af Rikke Braren Lauritsen, der til dagligt underviser i mindfulness på sin egen klinik for mindfulnessterapi i Aarhus, og netop det med at stoppe op, mener hun er vigtigt.

- Det er genialt at have en skov her lige midt i byen, hvor man bare lige kan træde ind, sætte sig på sin yogamåtte, trække vejret, lytte til lydene, mærke luften, mærke solen. Helt 'back-to-basic', siger Rikke Braren Lauritzen.

Mindfulness og yoga for alle

Idéen med at afholde mindfulness på 'Skovbadet Ø' er, at naturen kan være med til at give os et grønt område midt i byen. For 23-årige Jeppe Skov Madsen er det ikke helt nyt at praktisere mindfulness, og for ham har det været en god måde at prøve at finde ro i byens stress.

- Jeg plejer altid at koble naturoplevelser sammen med ro, men det har været spændende at være i en travl by og samtidig at være i skoven, siger Jeppe Skov Madsen.

I løbet af Festugen er der flere arrangementer, hvor det er muligt at stifte bekendtskab med yoga og mindfulness. På Cluster Square er det muligt at lave morgenyoga med 'Yoga i det fri' tirsdag 4. september og lørdag 8. september fra 10-11.

'Skovbadet Ø' holder også udover morgenyoga en række workshops for blandt andet skoleklasser og ældre alle formiddage, og lørdag 8. september er der samtaleterapi. Det hele foregår ved lysning 1 i skovbadet, som er et stykke ude på Aarhus Ø.

Arrangementerne er for alle, og instruktør Rikke Braren Lauritzen understreger, at både nybegyndere og øvede er velkomne.

- Hvad der føles rigtigt for dig, er det, du skal gøre. Ingenting er forkert. Her er plads til alt. Det er dit rum i byen.

Morgenyoga på Aarhus Ø: Festugen dyrker mindfulness

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.