Se videoen: Danmarks bedste hotdog er fundet

Dette års helt store vinder blev Brian Flink fra Pølsemageriet i Silkeborg. Slagtermesteren havde samlet familie og venner til udklædning i ægte Morten Korch-idyl, og mesteren selv sang "Er du dus med himlens fugle", da hotdoggen blev båret ind. Foto: Jacob Vestervig

Se videoen: Danmarks bedste hotdog er fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag satte den årlige publikumsmagnet Hotdog DM punktum for tre dages Food Festival på Tangkrogen.

AARHUS: Der var hajbug, der var gris og der var halal. Der var kirurger, der var "negere" og der var vaskeægte Morten Korch-idyl. Kun fantasien satte grænsen for dette års Hotdog DM, og dem var der tilsyneladende ikke mange af.

For Hotdog DM handler ikke kun om at lave den bedste hotdog - det handler også om at lave show for de mange publikummer på Food Festival, og det gjorde de 21 deltagere til fulde.

En af dem var fiskehandler Jakob Clausen fra P. Clausens Fiskehandel i Aarhus, der stillede op med en hotdog med hajbug i stedet for den klassiske røde pølse, og som havde pyntet sin stand med et ægte sildehajshoved samt hovedet af en nylig indkøbt kæmpe tun, der nu endte sine dage som højttaler.

- Hajbug er noget, vi godt vil have folk til at spise lidt mere af, og derfor deltager vi i konkurrencen. Og så selvfølgelig fordi det er sjovt, men jeg havde ikke helt regnet med så stærkt et felt, så har jeg har da lidt nerver på lige nu, inden det for alvor går løs, sagde han kort før konkurrencens start.

Hotdog DM
21 deltagere


Alle havde en time til at sælge i og skulle præsentere deres hotdog foran et dommerpanel med blandt andre Wassim Hallal

Vinder af Årets Moderne Hotdog og Hotdogkongen: Pølsemageriet, Silkeborg

Årets Innovative Hotdog: Restaurant Taller, København

Fra Aarhus deltog:

Clausens Fiskehandel - Jakob Clausen

De Fyrretyve Røvere - Yasser Rahim Naz, Ahmed Amin og Anas Amin

Domestic - Morten Eriksen

OliNico - Jonas Skou Andreassen

Kähler Villa Dining - Morten Kjer

Restaurant Royal - Marc Bjørn

Restautant ET - Kenny Liland

Chefmade - Jacob Bülow Espensen
Cortsen Dining deltog med
Cortsen Dining deltog med "kirurgens ristede hotdog". Foto: Jacob Vestervig

To priser til slagteren

Én for én gav de deltagende stjernekokke, slagtermestre og fiskehandlere deres bud på en hotdog til et panel spækket med forskellige kendisser og madeksperter.

Selvom Aarhus stillede med hele otte deltagere blev det dog i sidste ende slagtermester Brian Flink fra Pølsemageriet i Silkeborg, der løb med sejren og hele to priser: Årets Moderne Hotdog samt HotdogKongen, der blev givet for at omsætte for mest på festivalpladsen. Godt 250 hotdogs langede Brian Flink over pølsedisken. Hans vindende hotdog var lavet på frilandsgris, brændenælder, porrer og mælkebøttesirup.

Andenpladsen i hovedkonkurrencen samt årets innovationspris gik til Karlos Ponte fra Restaurant Taller i København, mens Kristian Arpe Møller og Asger Klausen fra Michelin-restauranten Formel B, også i København, tog tredjepladsen.

Der blev i alt solgt hotdogs for 187.270 kroner, som nu går ubeskåret til Børnefondens velgørende arbejde.

Jakob Clausen fra P. Clausens Fiskehandel var i højt humør og havde iført sig en krabbehat, men han serverede
Jakob Clausen fra P. Clausens Fiskehandel var i højt humør og havde iført sig en krabbehat, men han serverede "hajblod" i form af vodka til sin hotdog med hajbug. Foto: Jacob Vestervig

Se videoen: Danmarks bedste hotdog er fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.