Våd start på festugen - men så kommer sensommeren

Vi skal lige igennem en småvåd start på festugen, så bliver det godt. Genrefoto: Shutterstock

Våd start på festugen - men så kommer sensommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På trods af en småvåd start på Aarhus Festuge 2018, skulle vejret gerne arte sig resten af ugen.

AARHUS: Ah ja, du danske sommer. I år har du forkælet os med solskinstime efter solskinstime, indtil det næsten var for meget. For helt tilfredse bliver vi aldrig med dig i Danmark, det må du forstå.

Men du gør ellers, hvad du kan for at skabe variation. For ikke så snart var vi begyndt at synes, at nu var det også for meget med al den varme, før du sagde "den ordner jeg!" og gav os en ordentlig baljefuld vand.

Men kære, danske sommer. Nu er det for meget igen, for vi skal jo til at holde festuge i Aarhus og så disker du op med en torsdag fyldt med regn, netop som Thomas Helmig skal på scenen? Det er ikke ok.

Sådan kunne et brev til vores kære sommervejr godt starte. For det meste af torsdagen har været en våd fornøjelse, og i skrivende stund - blot nogle timer inden hele Aarhus' Thomas går på scenen - drypper det løs udenfor. Men hvordan ser det ud med vejret i Aarhus Festuge? Det har vi konsulteret to vejrorakler - Yr.no og DMI - om, og her er deres dom:

Vi skal lige igennem torsdag og fredag, lyder meldingen. Torsdag byder på en del regn frem til først på aftenen, hvor regnen holder pause, inden den dukker op først på morgenen fredag. Men så kommer solen tilbage - dog ikke i samme grad som hidtil.

Lørdag tyder på at blive en lidt ustabil omgang, hvor der både kan komme regn og sol, men så træder sensommeren i karakter.

Søndag og mandag skulle solen kigge frem det meste af dagen, og temperaturerne når op omkring 19 grader. Den tendens holder i øvrigt resten af ugen, hvor der dog godt kan komme lidt skyer for vores gamle sol.

Forudsat at vejrudsigten holder, skulle vi toppe temperaturmæssigt fredag 7. september, hvor temperaturen kigger op over 20 grader. Og bedst af alt - der bliver tørvejr hele ugen.

Så der er nærmest ingen undskyldning for ikke at komme ud og nyde sensommeren på strøget.

Våd start på festugen - men så kommer sensommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.