Aarhus-skuepiller fylder 75 år

Jørn Holstein fylder 75 år. Privatfoto

Aarhus-skuepiller fylder 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 Jørn Holstein, skuespiller og instruktør, Aarhus, fylder 75 år onsdag 11. juli.

For to år siden kunne Holstein fejre sit 50-års skuespillerjubilæum, idet han debuterede på Aalborg Teater i Holbergs "Den Stundesløse". Han var da startet som elev på elevskolen i Aalborg. Fem år senere gik turen til Odense Teater, hvor han udover at spille mange roller også blev involveret i H. C. Andersen Spillene, dels som narren/fortælleren, dels som forestillingsleder.

Igen fem år senere var det Aarhus Teater, der stod for tur, og her varede opholdet ti år, hvor han ved siden af sin skuespillerkarriere også begyndte at instruere forestillinger som "Karlsson på taget" og "Frk Marguerite". Han fortsatte videre til Svalegangen, hvor han var med i "As is", "Candide" samt "Mephisto" og undervejs modtog Goethe Instituttets Rejselegat.

Han indledte en ny karriere som instruktør af nyskrevne egnsspil, alle historiske. I alt blev det til 25 stykker.

Jørn Holstein står ikke længere på scenen, men sluttede af med at spille på Opgang To i "Danish Dynamite" samt for Teatertruppen Stormen i Strindbergs "Faderen" og Pinters "Ingenmandsland". Han har desuden i de senere år medvirket i en række film, kortnovellefilm og spillefilm for bl.a. Potemkin og M2 Film.

Aarhus-skuepiller fylder 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce