Aarhus-sygeplejerske i Cambodja fylder 50 år

Lisbeth Reuss-Schmidt

Aarhus-sygeplejerske i Cambodja fylder 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 Lisbeth Reuss-Schmidt, leder for Luthersk Missions udsendte missionærer i Cambodja, tidligere Aarhus, fylder 50 år torsdag 14. juni.

Lisbeth Reuss-Schmidt er uddannet sygeplejerske og har siden sommeren 2016 været udsendt for den danske organisation Luthersk Mission til arbejde i Cambodja. Hun er født i Tønder og opvokset i Skjern, men har boet i Aarhus siden 1991, hvor hun begyndte sine studier. Den unge sønderjyde startede på medicinstudiet, men skiftede undervejs til sygeplejestudiet, fordi hun - som hun selv udtrykte det - gerne ville have mere med patienterne at gøre.

I over 18 år har hun arbejdet som sygeplejerske på Regionshospitalet i Randers. Hun har løbende efteruddannet sig med en master i sygepleje fra Deakin Universitet i Australien og en diplomuddannelse i offentlig forvaltning. Desuden har hun engageret sig i organisatorisk arbejde og har både været tillidsrepræsentant og medlem af Dansk Sygeplejeråds bestyrelse i Midtjylland.

Siden de unge år har Lisbeth Reuss-Schmidt haft et ønske om at rejse ud som missionær og gøre en forskel i udlandet. Derfor vakte stillingen som teamleder for Luthersk Missions udsendte i Cambodja da også hendes interesse. Hun blev udsendt fra sin menighed Aroskirken i Aarhus, hvor hun også har været engageret i bestyrelsesarbejde.

Lisbeth Reuss-Schmidt har siden sommeren 2016 boet i hovedstaden Phnom Penh, hvor hun har udført administrative og repræsentative opgaver for Luthersk Mission som kontaktperson mellem de udsendte medarbejdere, organisationen i Danmark og dens samarbejdspartnere i Cambodja. Desuden har hun haft sundhedsfaglige opgaver med månedlige besøg ved et projekt i Fjendeskoven i det nordlige Cambodja, hvor kirken har et omfattende diakonalt arbejde i samarbejde med Luthersk Mission.

Fødselaren er netop nu i Danmark, hvor hun har haft møder, holdt ferie og fejret lidt fødselsdag på forskud, inden turen senere går "hjem" til Phnom Penh.

Aarhus-sygeplejerske i Cambodja fylder 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce