Adele tør står ved sig selv - nu fylder hun 30 år

Adele. Foto: Robyn Beck/Scanpix

Adele tør står ved sig selv - nu fylder hun 30 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hun var 19 år, da hun udgav sit første album. Siden har hun stormet frem med flere priser mellem hænderne. Lørdag 5. maj fylder Adele Adkins 30 år.

30 Hun har solgt millioner af album verden over og vundet 15 Grammy og en Oscar gennem sin karriere som sanger. Hun er et ikon for LGBT-fællesskabet, og så er hun en kvinde med selvironi, der tør sige sin mening. Lørdag 5. maj fylder den britiske sanger og sangskriver Adele Adkins 30 år.

Adele Laurie Blue Adkins har sunget, siden hun var fire år. Faktisk brugte hun gennem sin opvækst mere tid på at synge end at læse. I et interview til Daily Mail indrømmer hun, at den sidste bog, hun har læst, er "Matilda" af Roald Dahl, da hun var seks år. Hun blev som den første nogensinde tildelt Brit Awards Critics' Choice (kritikernes valg) i 2007 uden nogensinde at have udgivet et album - blot singlen "Hometown Glory", der handler om hendes hjemstavn, Tottenham i London.

I januar 2008 udkom hendes gennembrudssingle "Chasing Pavements" samt debutalbumet "19". Forinden havde hun i 2006 uddannet sig som sanger og sangskriver ved BRIT School for Performing Arts and Technology.

I 2012 indspillede hun titelsangen til James Bond-filmen "Skyfall", den første Bond-sang, der vandt både en Golden Globe, en Brit Award og en Oscar.

Adele viser ofte tegn på, at hun står ved sine holdninger, men også kan gøre lidt grin med sig selv. For nogle år tilbage bad hun en fan om at stoppe med at filme hendes koncert.

- Det er ikke en dvd, det er et liveshow. Jeg vil gerne have, at du nyder mit show, for der er en masse mennesker udenfor, som ikke kunne komme ind, siger hun i en optaget video fra koncerten direkte til en kvinde forrest blandt publikum.

Og under et interview i The Graham Norton Show fortalte hun om en varm dag, hvor hun bare skulle købe en liter mælk og derfor kun havde iført sig en poncho-lignende kjole.

- Kjolen gik ned til under knæene, men jeg havde ikke tid til at tage andet tøj på. Da jeg trådte udenfor, greb vinden pludselig fat i kjolen, som viklede sig rundt om min hals. Så stod jeg med røven bar. Alle grinte ad mig, men jeg havde ingen at grine med, fortæller hun.

Adele er gift med forretningsmanden Simon Konecki, og sammen har de sønnen Angelo på fem år.

12. juni 2016 dedikerede hun sin koncert i den belgiske storby Antwerp til ofrene for masseskyderiet på en homo-bar i Orlando i Florida tidligere samme dag med kommentaren:

- LGBT-fællesskabet har været mine soul mates, siden jeg var meget ung. Derfor er jeg meget berørt over det, der er sket.

Hun havde forinden også givet udtryk for, at hun glæder sig til at møde sin søns kæreste i fremtiden - hvad end det er en pige eller en dreng:

- Uanset, hvad min søn vil eller bliver, vil jeg altid støtte ham.

Adele tør står ved sig selv - nu fylder hun 30 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce