Birger Breum - 85 år

Den sidste dommer i Grenaa retskreds, Birger Breum, fylder 85 år tirsdag 7. januar.

Birger Breum - 85 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag 7. januar fylder pensioneret dommer Birger Breum, Grindhøj 7, Grenaa, 85 år.

Han blev pensioneret som dommer i Grenaa i 1998 efter et liv i juraens tegn, der startede med en juridisk embedseksamen fra Aarhus Universitet i 1954 med førstekarakter. Han blev dommerfuldmægtig i Aarhus i 1954 og har så ellers flyttet rundt i landet - Viborg, Bogense og Odense - som dommer og konstitueret landsdommer, inden han i 1979 kom til Grenaa retskreds fra Hvidovre.

29ostBirgerBreum4a4
Forfatter til sit egen livshistorie
Foto: Flemming Højer
271107
29ostBirgerBreum4a4 Forfatter til sit egen livshistorie Foto: Flemming Højer 271107

Ved siden af har han haft en række job i råd, nævn og kommissioner, som han alt sammen har beskrevet i detaljer i sin bog »Katastrofer og mirakler«, hvor han også går meget tæt på sit eget og andres personlige liv.

Tidligere i sin tilværelse startede han sit arbejde omkring det forebyggende kriminalarbejde, som senere er blevet til SSP-samarbejdet. Breum var også på forkant med medierne, da han tilbage i 1969 var i den første »Retten er sat«, der blev gennemført i Bogense og sendt i TV.

Ved siden af sin dommergerning har Birger Breum også været aktiv ved tasterne og har udgivet flere bøger bl.a. fra Nimtofte, hvor han voksede op, efter at forældrene var flyttet fra fødestedet Korsør.

Birger Breum blev Ridder af Dannebrogsordenen af første grad i 1989.

Birger Breum fejrer fødselsdagen sammen med alle sine naboer på Grindhøj. Han har inviteret hele sin nærmeste familie - blandt andet fire børn, fire svigerbørn, ni børnebørn og to oldebørn på en rejse til den spanske ferieø Fuerteventura.

Birger Breum - 85 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce