Bykonge med rekordholdbarhed fylder 80 år

Tidligere borgmester Ove E. Dalsgaard fylder 80 år tirsdag 15. maj. Foto: Camilla Rønde/Scanpix

Bykonge med rekordholdbarhed fylder 80 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ove E. Dalsgaard var i mange år manden ved det politiske ror, da Ballerup gik fra småsøvnig udflytterby til driftig københavnsk omegnskommune.

80 Ballerups mangeårige borgmester og socialdemokratiske bykonge Ove Ejnar Dalsgaard kan, når han tirsdag 15. maj fylder 80 år, se tilbage på de dybe aftryk, han fik sat på sin kommune. Da han lod sig afløse på borgmesterposten i 2012, havde han varetaget opgaven uafbrudt i 31 år. Dermed var han landets længst siddende borgmester.

Han stammer fra Vestjylland, men kom i byrådet i Ballerup i 1970 og blev viceborgmester i 1974 for så at indtage kommunens højeste politiske embede i 1981.

Han er oprindeligt uddannet elektriker og elektroinstallatør. Fra 1971 og helt frem til 1994 havde han egen virksomhed som autoriseret elinstallatør, som konen Annie dog kørte videre, da han blev opslugt af politik. I stedet fik den visionære bykonge sat strøm på Ballerup og førte den gennem en vigtig transformation fra en stille udflytterby til en stor omegnskommune nordvest for København.

Han døbte 1980'erne for "kultur-firserne" og satte fokus på uddannelse, kunst og kultur, miljø, erhverv og idræt for både eliten og bredden. Han var også drivkraft bag etableringen af Ballerup Super Arena, hvor der blandt andet køres seksdagesløb.

- Sport er godt, motion er sundt, og før børn kan lære at skrive, skal de have fysik til at løfte blyanten, har Ove E. Dalsgaard sagt om sin filosofi med at gøre en dyd ud af idrætten. Indstillingen har også betydet, at han selv har været fysisk aktiv gennem livet med sport, løb og golf.

Ved sin fratrædelse som borgmester så han da også frem til at bruge mere tid på sine mange interesser og ikke mindst det humanitære arbejde.

Han sad blandt andet i Team Danmarks bestyrelse fra 1993 til 2001. Desuden har Ove E. Dalsgaard beklædt en lang række af udvalgs-, bestyrelses- og formandsposter. Blandt andet som næstformand for Socialdemokraterne fra 1992 til 1996 og som formand i en årrække for Ældreforum - et uafhængigt statsligt råd, der skulle synliggøre ældres ressourcer.

Bykonge med rekordholdbarhed fylder 80 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce