Det kører stadig i smør for Julio

Julio Iglesias ved ved en pressekonference, hvor han i 2014 blev udnævnt som alletiders mest succesrige kunstner indenfor latinsk populærmusik. Foto: Carl Court/Ritzau Scanpix

Det kører stadig i smør for Julio

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sangeren Julio Iglesias er Spaniens bedst sælgende kunstner nogensinde med over 300 millioner solgte plader. Han er stadig i fuld vigør trods sine nu 75 år.

75 Egentlig lå en livsbane som fodboldstjerne lige til højrebenet for Julio Iglesias. Men den lovende karriere som ung og talentfuld målmand hos Real Madrid røg i grøften med en alvorlig bilulykke.

Under den langvarige genoptræning kom han i gang med en guitar. Resten er historie, som man siger. Men en historie, som både han og hans mange fans verden over nok er fuldt tilfredse med, når sangeren søndag 23. september fylder 75 år. For i stedet blev det til en meget aktiv og indbringende karriere som den bedst sælgende latinosanger nogensinde. Hans over 80 albummer på en række sprog er solgt i over 300 millioner eksemplarer.

Ud over egne sange har smørtenoren over dem alle fortolket mange andre kunstneres hits. Han har sunget duetter med blandt mange andre Diana Ross, Stevie Wonder, Dolly Parton og Frank Sinatra. Og sammen med countrysangeren Willie Nelson har han hyldet "all the girls I've loved before".

For også på det felt går Julio Iglesias for at være blandt de bedst sælgende. Ifølge hårdnakkede rygter, som han aldrig har dementeret, har smørstemmen undervejs i karrieren sunget sig intimt ind på over 3000 kvinder. Men den tilværelse har Julio Iglesias angiveligt lagt bag sig. Perioder med dårlig samvittighed og selvhad fik ham til at gå til psykologbehandling for depressioner.

I dag er Julio med de fortsat mørke lokker og indfølende sangstil gift for anden gang og har i alt otte børn. Eller nu ni. For sidste år gav en dna-test ham den sjældne oplevelse at blive far til en søn på 40 år - som resultat af en af de mange affærer. Men så slipper man da for at skifte bleer.

I den velvoksne børneflok stikker en ud: Enrique Iglesias, der er søn fra Julios første ægteskab og med en international succes som sanger, der kan ende med at overgå faderens. Ganske vist har sønnike endnu "kun" solgt omkring det halve af farens mange millioner albummer. Men junior har også 30 år til at indhente resten.

Foreløbig sender Iglesias senior dog ingen signaler om at ville stikke piben ind. 75-års fødselsdagen og hans 50-års jubilæum markeres således i denne tid med en turné til Dubai, Moskva og Israel.

Det kører stadig i smør for Julio

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce