Ebbensgaard fylder 75 år: Politiker med stort P

Kristian Ebbensgaard. Foto: Rune Evensen/Scanpix

Ebbensgaard fylder 75 år: Politiker med stort P

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kristian Ebbensgaard fylder 75 år mandag 14. maj. Han begyndte i Køge Byråd og sluttede i Region Sjælland. Nu har han fået tid til at rejse med konen.

75 Kristian Ebbensgaard er blandt de politikere, der kan virke, som om de altid har været der. Med sin stilfærdige facon har han taget turen hele vejen fra byråd til regionsråd som repræsentant for Venstre. Mandag 14. maj fylder han 75 år.

Som søn af tidligere amtsborgmester i Ringkøbing Amt Aage Ebbensgaard lå det lige for at gå politikervejen. Men det var opvæksten på gården i Staby, der i første omgang satte kursen. Kristian Ebbensgaard fik en landbrugsuddannelse og kombinerede den med merkonomstudier, hvilket banede vejen for et job som økonomikonsulent i Tureby-Køge og Omegns Landboforening i 1967.

Opholdet i Køge skulle have været kort, men varer ved den dag i dag, hvor Kristian Ebbensgaard bor med sin kone, tidligere sygeplejerske Bente Ebbensgaard, på Ærøvej.

Frem til 1994 arbejdede Kristian Ebbensgaard i landboforeningen, samtidig med at han opbyggede en politisk karriere. Den begyndte i Køge Byråd, hvor han blev genvalgt i fem perioder frem til 1994. Herefter fortsatte han som amtsborgmester i Roskilde Amt og desuden i en periode som formand for Amtsrådsforeningen. I 2006 var det slut med amterne, som blev afløst af fem regioner. En proces, som han medvirkede til at føre ud i livet.

Fra 2006 var Kristian Ebbensgaard formand for Region Sjælland, og han var dermed med til at sætte sit aftryk på især sundhedsvæsnet, som er regionernes hovedansvar. Således har han været formand for Dansk Selskab for Patientsikkerhed og for Den Fælles Offentlige Sundhedsportal.

Da valgperioden udløb i 2009, besluttede han at stoppe og forlade politik. Det har givet tid til at rejse. De seneste år har han sammen med sin kone blandt andet besøgt Thailand, Vietnam og Sydafrika. Oftest går turen dog til Sydspanien, hvor parret deler hus med to andre par.

Kristian Ebbensgaard sidder i bestyrelsen for Vingsted hotel- og kongrescenter i Vejle og i bestyrelsen for DGI Huset Herning.

Ebbensgaard fylder 75 år: Politiker med stort P

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce