En sværvægter i dansk erhvervsliv

Jørgen Mads Clausen fylder 70 år. Han føler sig i fin form og har ingen planer om at stoppe som bestyrelsesformand, har han for nylig sagt i et interview. Foto: Danfoss/Free

En sværvægter i dansk erhvervsliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørgen Mads Clausen er bestyrelsesformand for landets største industrivirksomhed, Danfoss. Han har modbevist sin mors ord. Søndag 23. september fylder han 70 år.

70 I foråret blev Danfoss-familien endnu rigere. Det skete, da termostatproducenten på Als på sin generalforsamling præsenterede en opskrivning af aktierne. Det øgede selskabets værdi med ti milliarder kroner, og dermed beløber den samlede værdi sig til 70 milliarder kroner, hvilket cementerede familien som en af Danmarks rigeste.

Fremgangen var særligt en sejr for Danfoss-familiens overhoved, Jørgen Mads Clausen, som fylder 70 år søndag 23. september. Det er ham, der har skabt fundamentet for den succes, virksomheden oplever i dag, lød det fra erhvervskommentatorer.

I 12 år var Jørgen Mads Clausen administrerende direktør. Han stoppede, da han fyldte 60 år i 2008. Siden blev han formand for bestyrelsen, og det agter han at fortsætte med, har han for nylig fortalt i et interview med Jyllands-Posten.

- Jeg føler mig i fin form, og jeg synes fortsat, at jeg yder et vigtigt bidrag til arbejdet i bestyrelsen, sagde han.

Jørgen Mads Clausen er student fra Sønderborg Statsskole og uddannede sig siden til akademiingeniør. Han supplerede med en MBA fra University of Wisconsin, USA, og i 1981 blev han chef for teknik og forskning i Danfoss, som hans far, Mads Clausen, stiftede i 1933. De følgende år arbejdede han sig mod toppen, og i 1996 blev han så administrerende direktør. Det skete på trods af, at moren, Bitten Clausen, ikke var sikker på, at hverken han eller andre af børnene kunne klare opgaven med at videreføre virksomheden.

I bogen "Mulighedernes mand" fra 2006 fortalte Jørgen Mads Clausen, at han altid havde indtryk af, at han skulle være dobbelt så god som alle andre, og om sin mors betydning for karrieren lød det uden omsvøb:

- Det var ikke fra den side, jeg blev hjulpet frem.

Jørgen Mads Clausen har, efter han stoppede som administrerende direktør, arbejdet for at fremme vilkårene for iværksættere. Blandt andet som formand for Fonden For Entreprenørskab, der har til formål at stimulere iværksætterkulturen i uddannelsessektoren.

I generationer har Danfoss-familien haft et nært forhold til kongehuset. Bitten Clausen, som døde i 2016 i en alder af 103 år, var nære venner med dronning Ingrid og udviklede også et varmt venskab med prins Henrik. Det samme gjorde Jørgen Madsen Clausen, som siden 2010 har haft titel af kammerherre. Dermed er det indimellem ham, der ledsager udenlandske ambassadører, når de skal til deres første audiens hos dronningen.

En sværvægter i dansk erhvervsliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce