Et tillykke fra Trump får han næppe

Ted Turner skabte tv-stationen CNN. Han fylder 80 år mandag 19. november. Foto: Saul Loeb/Ritzau Scanpix

Et tillykke fra Trump får han næppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ted Turner skabte mediehistorie med tv-stationen CNN. Kampen for et renere miljø har en stor plads hos ham. Mandag 19. november fylder han 80 år.

80 Ted Turner skal nok ikke forvente at få en fødselsdagshilsen fra USA's præsident, Donald Trump. Præsidenten ligger i krig mod dele af den amerikanske journaliststand, og CNN, som Ted Turner skabte, er Trumps absolutte hademedie. For nylig kostede det tv-stationens journalist Jim Acosta akkrediteringen til Det Hvide Hus.

Ted Turner, som fylder 80 år mandag 19. november, vendte med CNN op og ned på mediebilledet. Stationen sendte første gang i 1980, og fra da af var nyheder nogle, der kunne ses døgnet rundt, hvilket inspirerede medier verden over til at følge efter. Det var således CNN, der havde de mest dramatiske billeder, da rumfærgen Challenger eksploderede kort efter opsendelsen i 1986, og tv-kanalen var også først med seneste nyt, da den første golfkrig blev udkæmpet i 1991.

Ted Turner, eller Robert Edward Turner III, voksede op i Cincinnati i Ohio, hvor hans far drev et profitabelt reklamefirma. Turner overtog firmaet i 1963 og ændrede navnet til Turner Broadcasting Company. I årene efter udvidede han forretningen med blandt andet medievirksomheder og baseballhold, og da han i 1996 solgte sit livsværk til Time Warner-koncernen, indbragte det ham 7,3 milliarder dollar. Det har gjort ham til en af USA's rigeste. Han er tilmed en stor jordejer med besiddelser i seks stater.

Oprindeligt tilhørte Ted Turner den amerikanske højrefløj, men siden har han udtalt sig kritisk om blandt andet det amerikanske sundhedsvæsen, ligesom han har engageret sig i velgørenhed til fordel for miljø og natur. I 1997 donerede han en milliard dollar til FN, som blandt andet blev brugt til rydning af landminer.

Ted Turner har været gift tre gange, senest fra 1991 til 2001 med skuespillerinden Jane Fonda.

I dette efterår fortalte han amerikanske medier, at han er ramt af demenssygdommen Lewy body. Ud over hukommelsessvigt kan den give bevægelsesforstyrrelser, der minder om symptomerne ved Parkinsons sygdom.

Et tillykke fra Trump får han næppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce