Fødselsdag: Betty Glosted - 60 år

Betty Glosted


Fødselsdag: Betty Glosted - 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespiller Betty Glosted, Nyborg, fylder 60 år onsdag 13. januar.

Betty Glosted er uddannet fra Aarhus Teaters skuespillerskole 1976-79 og var fastansat på Aarhus Teater 1979-90. Derefter var hun en del år freelance indtil hun blev fastansat på Odense Teater 2004-2016.

Det var stemmen, der førte hende fra Fyn til Aarhus, hvor hun blev optaget på teatrets elevskole. Teatret var dengang landets førende musicalscene, og hun var lige præcis det talent, landsdelsscenen kunne bruge i sit repertoire. Og skuespilleren med den store stemme har - til trods for alle de mange andre ting, hun har foretaget sig på landets scener - altid haft musikken som omdrejningspunkt. Med sit sexede, mørke ydre, sin fysiske energi og evne til at fylde en scene ud, har hun prøvet det meste inden for de af teatrets genrer, hvor musikken spiller en rolle: musicalen, operetten, vaudevillen, revyen. Allerede efter elevskolen var hun 1979 Maria i »West Side Story« på Aarhus Teater - det var for øvrigt med Preben Kristensen som partner. Og siden fik hun bl.a. lov til at gentage både sin Annie og Eliza i professionel sammenhæng og med bragende succes. Førstnævnte i et cirkustelt. Samtidig lod landsdelsscenen hende stille og roligt udvikle andre sider af talentet, bl.a. som den træske pige Abigail i Arthur Millers »Heksejagt« og den japanske konkubine i Caryl Churchills kvindedrama »Top Girls«.

Hun har på det seneste været aktuel med hovedrollerne i teaterforestiliingen »Vores klasse« på Odense Teater og musikforestillingen »Dig og Mig« på Folketeatret. Lige nu er hun i gang med »Spillemand på en tagryg« på Odense teater.

Hun har to børn, Sibylle på 27, der studerer på Opera Academy i Stockholm, og Peter på 21, der studerer musik i København.

Fødselsdag: Betty Glosted - 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce