Fødselsdag: Henrik Kaufholz, 70 år


Fødselsdag: Henrik Kaufholz, 70 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henrik Kaufholz, redaktionssekretær, Kgs. Lyngby, fylder 70 år 18. august.

Henrik Kaufholz er uddannet journalist efter den gamle ordning - mesterlære - på Århus Stiftstidende og Børsen 1967-1970.

Det meste af sin journalistiske karriere har han haft på Politiken, hvor han stadig er redaktionssekretær og reporter på udlandsredaktionen.

Han er også formand for European Center for Press and Media Freedom, der har sæde i Leipzig, og medlem af Beirat (den rådgivende komité) for den tyske korrespondentsammenslutning n-ost.

2014 fik han Dansk Journalistforbunds Carsten Nielsen-legatet for sin indsats for at fremme undersøgende journalistik.

Henrik Kaufholz blev første gang ansat på Politiken 1974 som arbejdsmarkedsmedarbejder og anden gang 1989 som redaktionssekretær.

Undervejs har han været avisens korrespondent i Bonn (1980-84), Moskva (1995-97) og Berlin (1997-2002).

To år som Læsernes Redaktør er det også blevet til.

Han har også deltaget i fagligt arbejde og været tillidsmand på både Århus Stiftstidende og Politiken, hvor han også i en periode var medarbejderrepræsentant i bestyrelsen for A/S Dagbladet Politiken.

I midten af 1980'erne var Henrik Kaufholz leder af Københavnskontoret for den nu nedlagte Den journalistiske Efteruddannelse (DjE).

Han har også undervist i journalistik i Norge, Sverige, Estland, Letland, Litauen og Rusland.

1989 var han et halvt år leder af Greenpeace i Danmark og er også medforfatter til flere bøger om miljøforhold, bl.a. Gyldendals miljøleksikon.

Henrik Kaufholz var i 1989 medstifter af Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) og dens første formand. Siden januar 2003 har han stået i spidsen for et projekt, hvor FUJ med økonomisk støtte fra Danmark, Norge og Sverige fremmer undersøgende journalistik i Øst- og Sydøsteuropa.

Fødselsdag: Henrik Kaufholz, 70 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce