Forsvareren, der er politiets sikre valg

Advokat Torben Koch fylder 70 år. Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix

Forsvareren, der er politiets sikre valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når politifolk skal for retten, insisterer de på at få ham som advokat, fordi han altid leverer. Torsdag 12. juli fylder advokat Torben Koch 70 år.

70 Han har stor erfaring med at repræsentere og forsvare politifolk, som han har fået frifundet på stribe. Derudover har han været bisidder i seks kommissionsundersøgelser, senest Tibetkommissionen. Torsdag 12. juli fylder advokat Torben Koch 70 år.

Med en far, der var tolder, og en mor, som var kontorassistent, lå det ikke i kortene, at han skulle blive advokat. Ikke desto mindre kunne han i 1976 forlade Københavns Universitet med en kandidatgrad i jura.

I 1990 var han med til at stifte Koch/Christensen Advokatfirma, som han i dag er partner i. Her ligger hans arbejdsområder primært inden for politiret og strafferet. Folk, der bærer uniform, går til ham, når de har et problem, har han tidligere opsummeret sin rolle.

Torben Koch har virket som forsvarer for stort set samtlige politifolk, der har været tiltalt i skudsager. Hans succesrate er så høj, at der ligefrem har været tilfælde, hvor sager er blevet forsinket, fordi de tiltalte har insisteret på at få ham som advokat. Og han er glad for at hjælpe dem.

- Jeg gør det, fordi de er særligt udfordrede. Det er så nemt at kaste sig over dem og kritisere dem, sagde han i interview med Information i 2017.

- I modsætning til vi andre kan de ikke bare vende ryggen til og gå over på den anden side af gaden, hvis der er ballade.

Han har haft en rolle som bisidder i flere kommissionsundersøgelser. Heriblandt er Tibetkommissionen, som han er skeptisk over for den nylige genåbning af.

- Jeg tror ikke på, at man kommer videre, sagde han til Ritzau i den forbindelse.

Torben Koch har generelt været involveret i mange højtprofilerede sager. Han var eksempelvis også forsvarer i Jægerbogssagen og for de to eneste officerer, der er blevet tiltalt i forbindelse med Danmarks krigsindsats i Irak og Afghanistan.

Når han ikke har travlt i retten, tager han sig gerne en lang tur på sin racercykel for at koble af.

Forsvareren, der er politiets sikre valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce