Fra boss til børs til boss igen

Lars Vinge Frederiksen er tidligere administrerende direktør i ingrediensvirksomheden Chr. Hansen og nuværende bestyrelsesformand i Matas. Søndag 9. september fylder han 60 år. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Fra boss til børs til boss igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsmanden Lars Frederiksen bragte succesfuldt Chr. Hansen på børsen, før han forlod selskabet med en formue og blev Matas-formand. Nu fylder han 60 år.

60 Det er en karriere af de mere guldrandede, erhvervsmanden Lars Frederiksen kan se tilbage på, når han søndag 9. september fylder 60 år.

Gennem tre årtier arbejdede han sig op i fødevarevirksomheden Chr. Hansen, hvor han endte med titel af administrerende direktør og stod for virksomhedens succesfulde entré på fondsbørsen. Det gav ham i medierne prædikatet "guldfugl", men i 2013 fløj fuglen pludselig fra reden, da direktør Frederiksen fik appetit på nye eventyr.

Forinden havde han solgt sine aktier i Chr. Hansen, som qua børsnoteringen gjorde ham god for et par hundrede millioner kroner. Penge er dog ikke alt, udtalte han glad i et interview med Berlingske og kastede sig fuld af virkelyst over butikskæden Matas, hvor han siden 2013 har været bestyrelsesformand.

Også her stod han bag selskabets børsnotering, men med introduktionen af konkurrentkæden "Normal" har succesen med Matas ikke været umiddelbart så iøjnefaldende som i Chr. Hansen.

Udover posten som Matas-boss er Lars Frederiksen også formand for Komiteen for God Selskabsledelse - et uafhængigt organ, der løbende udkommer med anbefalinger til børsnoterede virksomheder.

Han er siden 2017 desuden formand for Hedorfs Fond, der forvalter formuen efter transportmogul og generalkonsul Frode Hedorf og dennes hustru, generalkonsulinde Anna Hedorf.

Dertil kommer, at Lars Frederiksen har siddet og sidder i et væld af bestyrelser lige fra Rockwool til Falck og den britiske ingrediensproducent Tate & Lyle.

Fra boss til børs til boss igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce