Gallerikonge slog sig ned på Mallorca

Galleriejer Jacob Asbæk fylder 75 år søndag 9. september. Foto: Axel Schütt

Gallerikonge slog sig ned på Mallorca

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jacob Asbæk er et velkendt navn i den danske kunstverden. Søndag 9. september fylder han 75 år.

75 Jacob Asbæk nyder til daglig solens stråler på Mallorca, hvor han sammen med sin kone har skabt et sandt kunstparadis.

Det begyndte ellers med en drøm om at blive læge, men Asbæk fandt hurtigt ud af, at det ikke var noget for ham. Drømmen brast, da han som turnuskandidat skulle fortælle et forældrepar, at deres barn var dødt. Det var for hårdt, og Asbæk stoppede med det samme.

Søndag 9. september fylder han 75 år.

Efter den korte lægekarriere mødte han Patricia. Sammen stiftede de Galleri Asbæk i Gothersgade 97 i 1975. Galleriet har ligget på forskellige adresser i København og har spillet en stor rolle i det danske kunstliv.

Kunstimperiet i København var dog ikke nok. I 1989 forelskede Jacob sig i Mallorca og købte en grund. Men den var fredet, så der var lange udsigter til at dele den med andre.

Tilfældigvis var Asbæks gode ven Uffe Ellemann-Jensen også Danmarks udenrigsminister, og han skulle mødes med præsidenten for De Baleariske Øer. Efter dette møde fik Jacob og Patricia deres byggetilladelse, og dermed lød startskuddet til kulturcentret, der er blevet døbt Centro Cultural Andratx. Kulturcentret åbnede i 2001.

Centret har haft en svær start, men drives i dag i bedste velgående og er et af de største centre for nutidens kunst på De Baleariske Øer.

I 2008 lukkede Jacob og Patricia galleriet i lokalerne Bredgade, og siden har sønnen Martin videreført familiedynastiet på adressen Bredgade 23, hvor han i dag driver Martin Asbæk Gallery. Foruden Martin har Jacob og Patricia også sønnerne Thomas og Pilou.

/ritzau

Gallerikonge slog sig ned på Mallorca

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce