Håndboldspiller fylder 50 år: Janne har vundet EM, VM og OL

Tidligere håndboldspiller Janne Kolling fylder nu 50 år. Foto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix

Håndboldspiller fylder 50 år: Janne har vundet EM, VM og OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som en spiller i verdensklasse var Janne Kolling med til at skabe dansk kvindehåndbolds storhedstid i 1990'erne. Torsdag 12. juli fylder hun 50 år.

50 Talent, ihærdighed, lyst til at træne, stædighed og dygtige trænere. De fem elementer er ifølge Janne Kolling en stor del af forklaringen på, at hun engang var en af de allerbedste til sin sport.

Torsdag 12. juli fylder den tidligere håndboldspiller 50 år.

Karrieren som håndboldspiller begyndte i klubben Hornbæk SF i Over Hornbæk ved Randers, som er Janne Kollings hjemstavn. Den længste klubperiode havde hun i Viborg HK, hvor hun spillede fra 1991 til 1997. Desuden har hun spillet for Lyngså BK, Um Kyndil på Færøerne, Corte Blanco Bidebieta i Spanien og Tertnes i Norge.

Janne Kolling spillede på landsholdet fra 1988 til 2000, da dansk håndbold forvandlede sig til alt fra ingenting. Som en af de legendariske "jernhårde ladies" vandt hun både EM-guld, VM-guld og OL-guld til Danmark. Fødselaren udgjorde den absolutte top inden for håndbold sammen med kolleger som Anja Andersen, Camilla Andersen og Susanne Munk Lauritsen.

Som landsholdsspiller nåede Janne Kolling at spille 250 kampe og score 756 mål. Dermed er hun den kvindelige håndboldspiller, der har spillet flest kampe for Danmark. Og hun er tæt på også at have målrekorden. Kun Camilla Andersen har scoret flere landskampsmål.

Janne Kolling stoppede officielt som professionel håndboldspiller i 2001. Hun har senere spillet håndbold i sin fritid, men det gør hun ikke længere. Alligevel har sporten en stor plads i hendes liv, da hun er ansat som projektleder i Dansk Håndbold Forbund. Her har hun arbejdet de seneste ti år.

Janne Kolling bor i Hjortekær ved Lyngby nord for København sammen med sin mand og sine to børn - en datter på 15 år og søn på 12 år.

Håndboldspiller fylder 50 år: Janne har vundet EM, VM og OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce