Han skabte overskrifter, da han blev vraget

Andreas Bjelland var i spil til VM i fodbold, men blev i sidste ende vraget. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Han skabte overskrifter, da han blev vraget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarsspilleren Andreas Bjelland, som onsdag 11. juli fylder 30 år, havde regnet med en hovedrolle ved fodbold-VM i Rusland. Men landstræneren meldte ham skadet.

30 Uden en kontrakt i hånden for næste sæson havde fodboldspilleren Andreas Bjelland set frem til fodbold-VM i Rusland.

Bjelland, der onsdag 11. juli runder 30 år, havde været fast mand i det danske midterforsvar i kvalifikationen og var udset til en nøglerolle for landsholdet under slutrunden. Han ville vise sig frem for nye klubber og måske se frem til at score en stor kontrakt. Men så gik det hele galt for Bjelland kort før VM. Landstræner Åge Hareide havde ikke Bjelland på listen med de 23 spillere, der skulle til VM.

Normalt er spilleren med en fortid i Lyngby og FC Nordsjælland samt hollandske Twente og Brentford i England en stille figur i fodboldverdenen. Han leverer varen på banen. Han skaber ikke overskrifter. Hverken på eller uden for banen. Men denne gang var det anderledes for manden med det gode venstreben.

Bjelland havde døjet med skader sidst på sæsonen, og landstræneren vurderede ikke, at forsvarsspilleren kunne blive fit til Danmarks første VM-kamp, som var mod Peru 16. juni.

Få dage senere sørgede Bjelland så for overskrifter. Ganske usædvanligt for ham udsendte han en pressemeddelelse. Han var lodret uenig med landstræneren. Bjelland var overbevist om, at han ville have været klar til første VM-kamp. Hareide holdt efterfølgende fast i sin forklaring. Landstræneren fortalte, at han havde tilbudt Bjelland en samtale om sagen, men Bjelland var ifølge Hareide for sur til at tale.

Til pressen var Bjelland dog ikke færdig med at kommentere sagen. I et interview med Jyllands-Posten kaldte han det "tarveligt", at Hareide havde meldt ham skadet.

- Sommeren skulle bruges på at finde en ny arbejdsgiver, og så bliver det udtalt, at jeg ikke kunne være klar til at spille 16. juni mod Peru. Det er tarveligt at sige, at jeg ikke kunne det, når jeg skal finde mig en ny klub, og jeg skal vise over for andre, at jeg er klar til at spille fodbold, sagde Bjelland.

Bjelland har spillet 28 A-landskampe for Danmark.

Han skabte overskrifter, da han blev vraget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce