Højtflyvende erhvervsmand fylder 75 år

Journalist og tidligere direktør Niels Boserup fylder 75 år torsdag 14. juni. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Højtflyvende erhvervsmand fylder 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han begyndte med journalistikken, men erhvervslivet trak hurtigt i ham. I 16 år var han direktør for Københavns Lufthavne. Torsdag 14. juni fylder Niels Boserup 75 år.

75 Niels Boserup havde succes i flere brancher. Først inden for journalistik og senere i erhvervslivet. Torsdag 14. juni fylder han 75 år.

Det var ikke mange år, Niels Boserup holdt fast journalistikken. Efter at han havde endt sin uddannelse på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus, blev han ansat på Jyllands-Posten. Men selv om han avancerede til erhvervsredaktør og senere redaktionschef, blev han blot seks år i branchen. Livet på den anden side af erhvervslivet trak i ham, og han blev informationschef og senere underdirektør i skibsværftet Burmeister & Wain.

Tiden på Jyllands-Posten var dog langtfra spildt for Boserup, da han kunne bruge sine cheferfaringer i erhvervslivet.

- Jobbet var som at køre en racerbil uden bremser. Der er kun én ting at gøre, nemlig at styre. Her lærte jeg at træffe beslutninger og stå ved dem, har Niels Boserup tidligere sagt.

Det viste sig, at Boserup havde sans for at styre. I 1991 førte det ham til jobbet som administrerende direktør for Københavns Lufthavne, efter at han havde været igennem direktionsgangene i Codan og Fjerde Søforsikring. Boserup endte med at være direktør for Københavns Lufthavne i 16 år frem til 2007.

Selv om tiden i lufthavnen til tider var kaotisk, var den også succesfuld. Med Boserup i spidsen blev Kastrup kåret som Europas mest effektive lufthavn. Boserup forsøgte også at gøre lufthavnen smukkere, da han har en stor passion for kunst. Den passion har han stadig i dag, hvorfor fritiden i dag blandt andet bliver brugt på kunst.

Højtflyvende erhvervsmand fylder 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce