Hollywoodskuespiller har svært ved at slippe pigerolle - nu fylder hun 40 år

Den amerikanske skuespiller Mena Suvari, der spillede den unge og sexede cheerleader Angela Hayes i "American Beauty", fylder 40 år onsdag 13. februar. Foto: Valerie Macon/Ritzau Scanpix

Hollywoodskuespiller har svært ved at slippe pigerolle - nu fylder hun 40 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespillerinden Mena Suvari slog igennem som 20-årig i "American Beauty". Onsdag 13. februar fylder hun 40 år.

40 Som 20-årig spillede Mena Suvari den unge og sexede cheerleader Angela Hayes i "American Beauty". Og i dag er det forsat den rolle, som de fleste kender hende fra.

Mena Suvari, der onsdag 13. februar fylder 40 år, er født og opvokset i Newport i Rhode Island. Som helt lille drømte hun om at blive arkæolog, astronaut eller læge. De drømme ændrede sig dog, da hun som 12-årig deltog i en modelkonkurrence og landede en kontrakt.

Modelarbejdet førte til roller i reklamefilm og en rolle i tv-serien "Skadestuen", inden hun i 1997 debuterede som filmskuespiller i high school-dramaet "Nowhere". I 1999 kom hendes gennembrud med rollen som korsangeren Heather i "American Pie". Samme år blev succesen overgået med rollen som Angela Hayes i den Oscar-vindende film "American Beauty", hvor Kevin Spacey har hovedrollen som en familiefar, der er ramt af en midtlivskrise.

De følgende år kæmpede Suvari for at undgå at blive sat i bås med sine filmroller.

- Da jeg spillede en rolle som narkoman, var der nogen, som sagde til mig: Du er pigen fra "American Beauty"? Det kunne de ikke forstå. Du har spillet Angela Hayes engang, og det bliver du ved med at være, sagde hun sidste år i et interview med det amerikanske månedsmagasin Vanity Fair.

- Du kan ikke spille stofmisbruger, du bliver nødt til at være ung og sexet, fortalte hun om omverdenens reaktion.

Senere har Suvari spillet med i en række film og tv-serier og arbejdet som model for kosmetikvirksomheden Lancôme. Hun bruger desuden meget tid på velgørende arbejde, hvor kampen mod brystkræft er en af hendes mærkesager. Mena Suvari bruger også sin stemme til at sætte fokus på dyrevelfærd, kvinders rettigheder og til at fremme vegansk livsstil.

Hun var fra 2000 til 2005 gift med den tyske filmfotograf Robert Brinkmann og fra 2010 til 2012 med musikproduceren Simone Sestito.

Hollywoodskuespiller har svært ved at slippe pigerolle - nu fylder hun 40 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce