Kitte var en uregerlig teenager

Kitte Wagner er teaterdirektør for Malmö Stadsteater. Onsdag 11. juli fylder hun 50 år. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Kitte var en uregerlig teenager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kitte Wagner introducerede standup på Nørrebro Teater. I dag er hun kunstnerisk leder for Malmö Stadsteater. Onsdag 11. juli fylder hun 50 år.

50 Kitte Wagner begyndte sin teaterkarriere på Betty Nansen Teatret. Foruden at bistå instruktør Peter Langdal fungerede hun som manuskriptudvikler på en lang række af det københavnske teaters forestillinger.

Kitte Wagner, som fylder 50 år onsdag 11. juli, er uddannet i kommunikation og dramaturgi fra Roskilde Universitet. I 2007 tiltrådte hun som direktør for Nørrebro Teater sammen med standupkomikeren Jonatan Spang. I fællesskab udviklede de et teater med fokus på standup og nyskrevne danske komedier. Efter to år fratrådte Jonatan Spang, og Kitte Wagner overtog ledelsen alene.

I 2014 udløb hendes kontrakt, og hun sagde farvel til teaterverdenen. Men hun holdt fast i Nørrebro, da hun blev direktør for den sociale fond Askovfonden, der har adresse i 2200 København N. Her var hun ansvarlig for fondens arbejdsmarkedsindsats, KBH+, der er et tilbud til de unge, som jobcentrene ikke kan nå. I den anledning fortalte hun bladet Nørrebro Nordvest, at hun brændte for at gribe unge, som ellers kunne komme i en forkert retning.

- Jeg er selv vokset op i Nordvest, og jeg var det, man godt kan kalde en uregerlig teenager. Min far blev syg af kræft og døde, og det satte mig i en presset situation, som gjorde mig følsom, forklarede hun i interviewet.

Efter to år stoppede hun for at blive administrerende direktør og kunstnerisk leder for Malmö Stadsteater. Et stykke af Danmark har hun taget med sig over på den anden side af Øresund. Denne sommer forestillingen "Alfabet", som er bygget op om Inger Christensens digte.

Kitte var en uregerlig teenager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce