Kreativ fødselar med rå humor

Preben Hupfeld kan både trylle og snitte figurer. En af dem er han i gang med her. Foto: Kim Haugaard

Kreativ fødselar med rå humor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Preben Hupfeld fylder 75 år i fuld vigør og nyder de 11 børnebørn og to oldebørn.

75 - Jeg bor sammen med en oldemor, siger Preben Hupfeld og slår en latter op. Hustruen Else sidder ved siden af og følger samtalen.

- Ja, og jeg bor sammen med en gammel mand, siger hun og smiler.

Tonen er rå, men hertelig og lystig, når Preben Hupfeld og hustruen er i nærheden. Den tidligere fotograf på Århus Stiftstidende fylder 75 år søndag 14. januar, og sammen med Else kan de tælle 11 børnebørn fra fem til 36 år og to oldebørn på to år og under et. De er alle med til fødselsdagen, og det er de også ofte, når højtider skal fejres, eller der er ferie på programmet.

I 39 år arbejdede Preben Hupfeld på Århus Stiftstidende, inden han gik på pension i 2010. Inden da havde han foretaget noget af et skifte. Først var han dekoratør og siden reklamefotograf, før han skiftede til dagbladsbranchen.

Preben Hupfeld er kreativ, og talenter har han mange af. Han snitter stadig træfigurer, som han har gjort i mange år, og til jul sidste år forærede han alle børnebørnene en nisse snittet i træ. Det var en mindre en, der skulle supplere den større udgave, de har fået tidligere. Mester Jakel-dukker har han også frembragt med de kreative hænder.

Og så kan han trylle. Ved passende lejligheder imponerer han gerne enhver af de tilstedeværende med sin ekvilibrisme på det felt, og vi andre står måbende tilbage.

Elsker naturen

Naturen har ægteparret som en fælles interesse. De har med mellemrum og flere gange taget til Malaga i en måneds tid ad gangen, lejet en lejlighed og har kørt rundt i området og nydt udsigter, landskaber og seværdigheder, alt efter en nøje tilrettelagt plan hjemmefra. Undertiden kører de 300 km om dagen for at komme til de rigtige steder. Også Mallorca har de dyrket.

- I Malaga så vi i påsken flere processioner med store Kristus-figurer. Hver bydel laver sin del, der også har et orkester, forklarer Preben Hupfeld.

Og så er der Mols Bjerge.

- Der tager vi ud cirka en gang om ugen, ser på og går i naturen.

- Man skal jo holde sig i form, når man i min alder, og gåture er bedst, siger fødselaren.

Kreativ fødselar med rå humor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce