Lisbet Ulbjerg Kristensen fylder 70 år: Hun kæmper de marginaliseredes sag

Lisbet Ulbjerg Kristensen er i dag supervisor for Blå Kors' Nye Netværk i Aarhus. Nu fylder hun 70 år. Foto: Jens Thaysen

Lisbet Ulbjerg Kristensen fylder 70 år: Hun kæmper de marginaliseredes sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 Lisbet Ulbjerg Kristensen, Galten, diakon og socialpædagog, fylder 70 år tirsdag 19. februar.

Lisbet Ulbjerg Kristensen er opvokset på en gård i Himmerland. Hun arbejdede i de unge år bl.a. på KFUM og K's landskontor i København. I 1968 tog hun på Hasle Udvidede Højskole, inden hun blev gift i 1969 og flyttede til Borum ved Aarhus. Her opfostrede hun sine fem børn.

Det er kendetegnende for hende at deltage i kirkens arbejdsgrene. Hun har således arbejdet i Borum som kirketjener, søndagsskole- og spejderleder og sad i menighedsråd i Sabro og Borum. Hun har desuden været involveret i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler og KLF på landsplan. Senere blev hun valgt ind i menighedsrådet i Sct. Pauls Kirke i Aarhus.

I 1990 blev Lisbet Ulbjerg Kristensen ansat i Kirkens Korshærs varmestue Café Vilhelm i Aarhus, og i 1993 påbegyndte hun diakonuddannelsen. Efter fire års ansættelse i Kirkens Korshærs Byarbejde blev hun leder af Blå Kors' værested, Det Blå Sted, i Aarhus. I de år fulgte desuden efteruddannelsen som kognitiv behandler.

Årene i Blå Kors betød for hende engagement i organisationen, og hun var medarbejderrepræsentant i hovedbestyrelse samt flere faglige udvalg inden for Blå Kors. Efter 14 år på posten som leder fik hun i 2014-2017 ansættelse som koordinator i oprettelsen af et mentorprojekt i samarbejde mellem Blå Kors og Norddjurs Kommune. Hun var i nogle år supervisor for Den Blå Linje og er pt. supervisor for Blå Kors' Nye Netværk i Aarhus.

Lisbet Ulbjerg Kristensen kæmper de marginaliseredes sag. Hun er omsorgsfuld, udviser stor respekt for sine medmennesker og har en helt speciel evne til at være nærværende, forlyder det fra pårørende. Det centrale for hendes engagement i sit arbejde har været og er, at hun står med tomme hænder, men at der "hver morgen i min skål en nåde uden mål til mig nedflyder".

I årenes løb er familien vokset, og ikke mindst de ni børnebørn optager og fylder dagene ud sammen med sysler med patchwork, venner, bøger, samtaler og fællesskaber i kirke og missionshus.

Lisbet Ulbjerg Kristensen fylder 70 år: Hun kæmper de marginaliseredes sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce