Lotte Svendsen holder af pinlige mennesker

Lotte Svendsen fylder 50 år. Foto: Sonny Munk Carlsen/Ritzau Scanpix

Lotte Svendsen holder af pinlige mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk engagement og satire går hånd i hånd hos instruktøren Lotte Svendsen, der lørdag 1. september fylder 50 år.

50 Filminstruktør og manuskriptforfatter Lotte Svendsen stammer fra Bornholm, og det var også fødeøen, der lagde navn og location til hendes debutspillefilm.

Den politiske og satiriske "Bornholms Stemme" gav hende et gennembrud i 1999 i en ung alder, efter at hun allerede havde vakt opsigt med novellefilmene "Café Hector" og "Royal Blues". Politik og satire har siden gået hånd i hånd i hendes film. Lørdag 1. september fylder hun 50 år.

Hun blev født som barn af skilsmissegenerationen. Det betød, at hun voksede op hos en drikfældig, men meget antiautoritær alenefar. Det satte sit præg på Lotte Svendsen, der, før hun blev filminstruktør, var bz'er i 1980'erne og trådte sine mediemæssige barnesko på DR's ungdomsredaktion.

Hun var i 1995 medstifter af den kvindelige kultkabaret "Emmas Dilemma", der først lavede en række shows og siden satireprogrammer til DR. Gruppen blev kendt for sin kulsorte, anarkistiske humor, provokerende leg med tidens tabuer samt kultfigurer som "Damen med de blå tænder" i Mette Horns skikkelse. Sammen med Mette Horn lavede Lotte Svendsen senere den populære tv-serie for børn "Max". Den blev siden til tre spillefilm om "Max Pinlig", der har høstet både international hæder og Robert-priser.

Senest har Lotte Svendsen instrueret familiefilmen "Sikke et Cirkus" (2017), som tager afsæt i universet fra "Cirkus Summarum", som Lotte Svendsen også har været instruktør på.

Hun er netop tiltrådt som ny konsulent for spillefilm ved Det Danske Filminstitut med særligt ansvar for støtte til børne- og ungdomsfilm.

Lotte Svendsen har tidligere været gift med den syv år yngre Pelle Hvenegaard. Men ægteskabet varede kun et år. De sidste mange år har hun været gift med den serbiskfødte fotograf David Nicolic, som hun har to sønner med.

Lotte Svendsen holder af pinlige mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce