Messecenterchefen fylder rundt: Han begyndte med fodbold ...

Georg Sørensen står ikke kun bag oplevelsescentret MCH med Jyske Bank Boxen. Han har også været én af hovedkræfterne bag blandt andet det udbyggede motorvejsnet til Herning. Foto: Lars Møller

Messecenterchefen fylder rundt: Han begyndte med fodbold ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 Det lå på ingen måde i kortene, at Georg Sørensen skulle blive administrerende direktør for messecentret i Herning, MCH A/S, da han for 60 år siden blev født i Viborg.

Hans første lederjob var som fodboldtræner i Hammerum IF, hvor han allerede som 13-årig trænede to ungdomshold samtidig med, at han selv spillede fodbold. Han kom i 1983 til Herning Fremad og spillede på 1. divisionsholdet (nutidens Superliga, red.). Efterfølgende blev han træner i Hammerum IF og bestod i 1996 DBU Trænerkursus, Prof.1.

Erhvervsmæssigt startede Georg Sørensen sin karriere efter Højere Handelseksamen i 1979 som regnskabselev og senere regnskabsassistent hos Hammerum Dørfabrik A/S.

Sidste år fejrede han 35-årsjubilæum i MCH A/S. Her begyndte han i det daværende A/S Herning-Hallen som salgsassistent i 1983. Fra 1985 fungerede han som salgsleder og fra 1986 som projektleder med ansvar for bl.a. HI-messen, Interfair og Nordbag (de to sidstnævnte forenede han senere sammen med Hotel og Restaurantmessen til Foodexpo, red.), og i 1988 startede han Transport-messen.

I 1995 blev han direktør for Messecenter Herning og fra 2005 administrerende direktør for koncernen MCH A/S, der består af MCH Messecenter Herning, Jyske Bank Boxen, MCH Herning Kongrescenter og MCH Arena.

Her mødes cirka en million mennesker om året, og flagalléen uden for hovedindgangen vidner om besøg fra hele verden. Gæsterne kommer bl.a. til et bredt udbud af messer, musik, internationale mesterskaber samt møder, kongresser og større fester.

Georg Sørensen har siddet i en lang række bestyrelser og repræsentantskaber, blandt andet som bestyrelsesmedlem og -formand for Visit Denmark. Han har været formand for Infrastruktur-gruppen under Landsdelscenter MidtVest, som arbejdede for at få Midt- og Vestjylland knyttet til det øvrige danske motorvejsnet, hvilket har udmøntet sig i nye motorveje i det midt- og vestjyske.

Georg Sørensen blev i 2011 Ridder af Dannebrog.

Han danner par med Anette Buhl, og sammen har de to sønner, Johan på fire og Bertel på seks år.

Messecenterchefen fylder rundt: Han begyndte med fodbold ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce