Mexicansk målsluger med bid i

Mexicanske Hugo Sanchez (i grønt) var en af de farligste angribere i 1980'erne. Foto: Staff/Ritzau Scanpix

Mexicansk målsluger med bid i

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Angriberen Hugo Sanchez, som fylder 60 år onsdag 11. juli, førte Real Madrid til fem spanske mesterskaber i træk. Fem gange blev han spansk ligatopscorer.

60 Han borede sig gennem forsvaret, der var bid i hans spil, og han udnyttede ofte hullerne, som opstod foran mål. Det beskriver meget godt den tidligere mexicanske fodboldspiller Hugo Sanchez, som onsdag 11. juli fylder 60 år.

Sanchez, der blev uddannet tandlæge tidligt i sin fodboldkarriere, er mest kendt for sin tid i Real Madrid. Fra 1986 til 1990 var han med til at føre hovedstadsklubben til fem spanske mesterskaber. I alt fem gange blev Sanchez spansk ligatopscorer. Inden karrieren i Real Madrid spillede han for Atlético Madrid.

Han betragtes af mange som en af de største fodboldnavne nogensinde i Mexico. Tre gange deltog han ved en VM-slutrunde. Blandt andet var han med på det Mexico-hold, som spillede sig i kvartfinalen i 1986. Dengang blev VM spillet i netop Mexico. I alt blev han noteret for 58 landskampe. Han scorede 29 mål for Mexico.

Sine mange mål fejrede Sanchez på samme måde: Når han havde scoret, blev målet efterfulgt af et kraftspring. Det blev en signaturfejring for Sanchez.

I det hele taget var Sanchez manden bag mange akrobatiske mål. Han var en ganske habil fritidsgymnast. Og kraftspringet efter målene var en gestus til søsteren, der var gymnast og OL-deltager.

Den aktive karriere stoppede i 1997, og Sanchez kastede sig over trænergerningen. Først med succes i hjemlandet, men derefter med mindre gode resultater. Blandt andet blev Sanchez fyret som mexicansk landstræner. Det var han fra 2006 til 2008, men skuffende resultater kostede ham jobbet.

I begyndelsen af 2009 blev Sanchez træner for det spanske hold Almeria. Det lykkedes Sanchez at redde klubben endnu en sæson i den bedste spanske række. Men kort før jul samme år blev han fyret. Det er indtil videre det eneste trænerjob, som Sanchez har haft i Europa.

Mexicansk målsluger med bid i

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce