Ole Rix - 80 år

Style: "Portrait B&W"

Ole Rix - 80 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag: Lørdag 18. juni fylder arkitekt MDD, tidl. leder af Friis & Moltke Design, Ove Rix, Ved Bølgen 13, Vejle, 80 år.

Ove Rix var indtil 2009 en karismatisk leder af Friis & Moltke Design. Han har i dag overladt ledelsen til Arkitekt MAA Mikkel Bahr, men kommer stadig på tegnestuen - en lille, elsket hvirvelvind med ny inspiration og gamle, uopslidelige historier.

Ove Rix stammer oprindelig fra Odense, hvor hans far var både brandchef og stadsarkitekt. Rix fulgte sporet og blev uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Det blev imidlertid i Aarhus, han fik sit virke, først som ansat hos arkitekterne Gravers & Richter fra 1961 og nogle år senere hos Friis & Moltke. I 1969 blev han partner i arkitektfirmaet og efter nogle år den selvfølgelige leder af en design­afdeling som langsomt voksede frem. I 1996 oprettedes Friis & Moltke Design med Ove Rix som indehaver. Designselskabet er i dag en integreret del af Friis & Moltke.

Ove Rix er eksponent for det kompromiløse - enkelt, stringent design med kant. Det er især belysning, beslag og by-inventar, der har interesseret ham, men også bygninger og de møbler der følger med. Mange har uden at vide det, stiftet bekendtskab med Rix's design. Generationer af gymnasieelever har siddet på de kendte serie 600 stole fra Randers Møbler og den smukkeste postkasse, der nogensinde er fremstillet industrielt, er designet af Ove Rix til Lampasfabrikken (i dag Veksø).

Friis & Moltke stod i 60'erne og 70'erne for en række rådhuse, konferencecentre, gymnasier og folkeskoler, som i dag tillægges stor arkitekturhistorisk værdi. Rix's design og ­Emil Gregersens farver blev en naturlig forlængelse af dette enkle, optimistiske formsprog.

Med tiden er formsproget blevet mere raffineret og elegant men det minimalistiske og funktionelle er stadig adelsmærket. Ove Rix har gennem årene modtaget en lind strøm af æresbevisninger - et vidnesbyrd om stort talent, kærlighed til gode materialer og en vedholdende kamp for at skabe originalt design.

Ole Rix - 80 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce