Skilsmissebørnenes togfar

60 år. Frode Nør Christensen er tidligere trafikminister- måske er der også en præst i ham.

Skilsmissebørnenes togfar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frode Nør Christensen opfandt som trafikminister de populære tog for weekendbørn. I dag fylder han 60 år.

Fødselsdag: Frode Nør Christensen var det forholdsvis ukendte folketingsmedlem fra CD, der som køreprøvesagkyndig politiassistent i Vestjylland pludselig kom ind som trafikminister i to af 1980’ernes Schlüter-regeringer.

Det faldt i hans lod at forelægge forslaget om ­Storebæltsforbindelsen - og »der er kun Dronningens og min underskrift på loven«, konstaterer han smilende foran sin 60-årsdag i dag torsdag 9. oktober.

Mens bro og tunnel er ­resultat af manges arbejde, fremstår et andet yderst succesfyldt projekt som helt hans eget: Skilsmisseekspressen, som er det popu­lære navn for de intercityforbindelser, der hver fredag og søndag transporterer mange hundrede børn frem og tilbage mellem landsdelene. Hos DSB hedder institutionen officielt Børneguiden, fordi uniformerede togfolk ledsager de børn, der skal forlade en mor eller far for at opholde sig et par dage hos den anden part. Frode Nør fik ideen, da han hver fredag så grædende børn sige farvel på Hovedbanegården, når de skulle rejse alene over til den anden forælder.

Tiden efter Christiansborg og Bruxelles, hvor han også var politiker, blev lidt tummelumsk. Nør led af Ménières sygdom med uprovokerede svimmelhedsanfald og måtte opgive både at være politimand og senere p-vagt i Holstebro. Pensioneret blev han, men ikke uden sværdslag med Den sociale Ankestyrelse, der var på gale veje. Den sag var han ked af, fordi han skulle føre den mod den stat, han holder af.

Efter en flirt med de konservative er han nu helt partiløs, men ikke holdningsløs: Han studerer i Århus teologi for lægfolk. Og lever i øvrigt sammen i Jelling med sin hjertenskær Marianne efter reglen: I morgen bliver bedre end i dag.

Skilsmissebørnenes togfar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce