Skyggen fra Tarok følger ham stadig

Jørn Laursen og hustruen Ingelise til gallapremieren på filmen om travhesten Tarok. Jørn Laursen fylder søndag 2. september 75 år. Foto: Claus Bech/arkiv/Ritzau Scanpix

Skyggen fra Tarok følger ham stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørn Laursen sad i sulkyen, da den populære travhest Tarok vandt løb efter løb i 1970'erne. Søndag 2. september fylder Skive-træneren 75 år.

75 Det er mere end 37 år siden, Tarok døde, men historien om den landskendte travhest lever videre. Travkusken Jørn Laursen, som søndag 2. september fylder 75 år, var manden, der førte Tarok frem til de mange sejre.

Selv om Laursen i dag har ladet sig pensionere som travtræner, så fylder Tarok stadigvæk en stor del af hans liv, og det vil den gøre lige til den dag, han ikke er her mere. Jørn Laursen bruger mange af sine vågne timer på at fortælle historier på Tarok Museet i Skive. Han kører også rundt i landet for at holde foredrag om den hurtige hest, der kunne fylde travbanerne med tilskuere i anden halvdel af 1970'erne.

Tarok kom til verden i 1972, og fire år senere vandt den Dansk Trav Derby med Jørn Laursen i sulkyen. I de efterfølgende år opnåede den en popularitet, som på 40 års afstand er svær at forestille sig. Den stillede op i 156 løb og vandt 111 sejre, og da hesten en januardag i 1981 bukkede under for en tarmsygdom, var dens død topnyhed i TV-Avisen.

Tarok blev trænet af Jørn Laursens far, nu afdøde Karl Laursen. Men det var Jørn, der styrede den hurtige hest frem til de mange sejre, der tilsammen indbragte i omegnen af 2,8 millioner kroner i præmiepenge.

I 2013 modtog Jørn Laursen på vegne af Tarok en ærespris ved Hestesportens Galla i Nyborg, selv om "Dannebrog på fire ben", som hesten blev kaldt, altså har været død siden 1981.

En spillefilm om Tarok har de senere år givet nyt liv til historien om den populære hest, så børn og børnebørn også lytter interesseret med, når Jørn Laursen går i gang med sine mange fortællinger.

Skyggen fra Tarok følger ham stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce