Stridsmand for samfundets underste

Bjarne Lenau Henriksen, tidligere chef for Kirkens Korshær, fylder 70 år lørdag 22. september. Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Stridsmand for samfundets underste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden sin ungdom har korshærspræsten Bjarne Lenau Henriksen stået på de svages side. Lørdag 22. september fylder han 70 år.

70 Omdrejningspunktet i præsten Bjarne Lenau Henriksens liv har været de fattige og udsatte, spritterne, narkomanerne, de hjemløse og de psykisk syge. I en lang årrække har han forsvaret de mennesker, som falder igennem det ellers fintmaskede net, vi kalder samfundet.

Mennesker i nød har ikke brug for medynk, men for respekt, fastslår han. Hvis mennesker vil ændre deres liv, skal det komme fra dem selv, siger Bjarne Lenau, som lørdag 22. september fylder 70 år.

Han begyndte som frivillig i Kirkens Korshær i 1968, blev cand.theol. i 1974 og var derefter korshærspræst og leder af Nicolai Tjenesten, hvortil mennesker kan ringe anonymt. I 1979 blev han sognepræst ved Maria Kirke på Vesterbro i København og leder af Mariatjenesten. Fra 1987 og frem til 2011 var Bjarne Lenau Henriksen chef for Kirkens Korshær og sognepræst ved Hellig Kors Kirke på Nørrebro.

Sin indsigt i livet på samfundets bund har Bjarne Lenau brugt som medlem af Rådet for Socialt Udsatte. Han har gennem årene kritiseret besparelser på sociale ydelser, som gør mange mennesker, der tidligere kunne klare sig på kontanthjælp, afhængige af Kirkens Korshær og andre frivillige organisationer. Han har ligeledes beklaget nedlæggelsen af psykiatriske sengepladser og peget på, at alvorligt psykisk syge må nøjes med herberger og varmestuer, når de har mest brug for professionel hjælp.

Bjarne Lenau Henriksen bor i Nivå, hvor han er aktiv som medarbejder i Nivå Lektiecafe og mentor for unge studerende. Han er desuden ulønnet hjælpepræst i Horserød Fængsel, hvor han holder studiekredse med de indsatte og ledsager dem på udgange. Siden 2016 har han cirka en gang om måneden holdt gæsteprædiken i Marmorkirken i København. I sin fritid læser han latin og italiensk.

Stridsmand for samfundets underste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce