Sygeplejerskernes stærke stemme

Grethe Christensen har været formand for sygeplejerskerne siden 2009. Tirsdag 27. juni fylder hun 60 år. Foto: Bax Lindhardt

Sygeplejerskernes stærke stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, fylder 60 år tirsdag 27. juni.

 

Indflydelse til sygeplejerskerne. Det kunne være overskriften på Grete Christensens arbejde som formand for Dansk Sygeplejeråd. Det også rammen om hendes 60-års fødselsdag, som falder samtidig med afslutningen af Dansk Sygeplejeråds udviklingsprojekt "Sammen om DSR".

Et projekt, som helt i Grete Christensens ånd skal udvikle Dansk Sygeplejeråd til en moderne organisation, drevet af medlemmernes engagement.

Grete Christensen blev valgt som formand i 2009 og er nu et skridt inde i sin tredje periode som sygeplejerskernes førstekvinde. Fra første dag har hun kæmpet for gode løn- og arbejdsvilkår og for at gøre det tydeligt, hvilke fordele sygeplejersker har ved at være medlem af Dansk Sygeplejeråd.

Helt overordnet har hun kæmpet for bedre rammer i sundhedsvæsenet og for at tegne en klar faglig profil af, hvilken rolle sygeplejerskerne spiller i sundhedsvæsenet - ikke på bekostning af de andre faggrupper, men i et samspil.

Hendes fagpolitiske arbejde startede, da hun blev tillids- og fællestillidsrepræsentant i 1984. Syv år senere blev hun amtskredsformand for Dansk Sygeplejeråd Vestsjællands Amt, og fra 1998 frem til 2009 var hun 1. næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

Grete Christensen blev i 2009 valgt til formand for Dansk Sygeplejeråd. Efterfølgende blev hun bl.a. formand for Sundhedskartellets Forhandlingsudvalg, forretningsudvalgsmedlem i FTF, formand for FTF's Arbejdslivsudvalg og næstformand i PKA A/S og pensionskassen for sygeplejersker og lægesekretærer.

Siden 2014 har hun været i bestyrelsen for Forhandlingsfællesskabet, og i maj 2016 blev hun formand for Forbrugsforeningen af 1886.

 

Efterspurgt debattør

 

Grete Christensen er en efterspurgt debattør, som ofte medvirker i nyhedsmedier og rundt omkring i landet på konferencer. På Christiansborg bevæger hun sig hjemmevant til møder med de sundhedspolitiske ordførere.

Men det betyder ikke, at hun slipper fornemmelsen for sygeplejerskers virkelighed, for hun lægger stor vægt på at lytte til sygeplejerskers hverdagshistorier, deres bekymringer og løsningsforslag og løfte historierne op til det politiske niveau. Hun bruger eksemplerne som dokumentation i diskussionen med samarbejdspartnere eller til møder med sundhedsministeren.

Aktuelt er Grete Christensen optaget af at sikre bedre forhold for borgere med demens, for patienter i psykiatrien, og i det hele taget arbejder hun for, at det danske sundhedsvæsen skal være stærkt og funderet: Fagligheden, kvaliteten, patientsikkerheden skal prioriteres.

Patientsikkerhed er en af mærkesagerne. Siden Dansk Selskab for Patientsikkerhed blev stiftet i 2001, har Grete Christensen engageret sig, og hun sidder med i bestyrelsen, hvor hun præger arbejdet med kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet.

Også på den internationale scene har Grete Christensen indflydelse. Både som formand for the European Federation of Nurses fra 2007 til 2010 og som formand for styret i Sygeplejerskers Samarbejde i Norden (SSN), hvor hun har bestridt formandsposten siden 2011. Hun har desuden været stærkt engageret i oprettelsen af en sundhedsklinik for sygeplejersker i Swaziland i samarbejde med International Council of Nurses, ICN.

Hun bor i Holbæk sammen med sin mand og er mor til to voksne børn.

 

Sygeplejerskernes stærke stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce