DF kræver omvendt grænsekontrol i finansloven

Ved sidste finanslov fik Dansk Folkeparti gennemført bedre kapacitter for personalet ved grænsekontrollen. Kristian Thulesen Dahl (DF) håber på at kunne udbygge faciliteterne ved grænsen, og peger også på, at der måske skal opføres eksempelvis skure for at kunne varetage grænsekontrol ud af Danmark. Foto: Claus Fisker/Scanpix.

DF kræver omvendt grænsekontrol i finansloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal være mere omvendt grænsekontrol, så tyvebander kan fanges, inden de rejser ud af Danmark, lyder kravet fra Dansk Folkeparti til finansloven. Venstre vil ikke forholde sig til kravet, før finanslovforhandlingerne er overstået.

Finanslov: Selvom regeringen i første omgang slet ikke har afsat penge til grænsekontrol på finansloven, forhindrer det ikke Dansk Folkeparti i at kræve, at grænsekontrollen bliver skærpet. Der skal være mere kontrol i forbindelse med udrejse fra Danmark, lyder et af Dansk Folkepartis krav til finanslovforhandlingerne.

- Det er et krav, at vi får forstærket indrejsekontrollen, men også at vi får sat ressourcer af, så politiet kan være i stand til at vurdere, hvornår der skal sættes ind på udrejse. Der skal være større risiko for de tyvebander, der tager tyvekoster ud af Danmark, lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Han lægger op til, at grænsekontrollen skal sikres flere ressourcer, så der i perioder kan iværksættes grænsekontrol på vej ud af Danmark. I dag kan politiet iværksætte kriminalitetskontrol på vej ud af Danmark, hvis der er en konkret mistanke mod et bestemt køretøj eller personer, eller ved større indsatser i samarbejde med andre myndigheder. Det bliver dog kun brugt yderst sjældent, mener Thulesen Dahl. Og derfor bør muligheden for omvendt grænsekontrol udvides, mener han.

- Vi forestiller os ikke, at alle bilister kan kontrolleres på vej ud fra Danmark. Men det handler om, at politiet skal kunne lave nogle nedslag. Hvis der eksempelvis i en periode er lavet flere tyverier, skal det være lettere for politiet at gribe ind og lave kontroller, så der er større risiko for, at man bliver taget for sådan nogle ting, siger han.

Venstre venter på forhandlinger

Det kan dog blive svært for Dansk Folkeparti at få regeringen med på udrejsekontrol. I marts gjorde justitsminister Søren Pape Poulsen (K) det ifølge Flensborg Avis klart, at han anså udrejsekontrol for urealistisk.

- Systematisk udrejsekontrol vil kræve et enormt ressourceforbrug hos politiet og rejse alvorlige spørgsmål i forhold til Schengen-reglerne, der bygger på, at der som udgangspunkt ikke er grænsekontrol ved de indre grænser, lød det i Søren Pape Poulsens svar.

Venstres integrations- og udlændingeordfører Mads Fuglede ønsker ikke at forholde sig til kravet fra Dansk Folkeparti i medierne.

- Det har jeg ikke tænkt mig at sige noget til dig om. Det skal vi forhandle om til finanslovforhandlingerne. Hvis jeg nu siger, at det er verdens bedste plan, gør det vores forhandling noget sværere, siger ordføreren, som ønsker at holde debatten i forhandlingslokalet.

- DF er en del af vores parlamentariske grundlag, og vi har gode erfaringer med at lave politik med dem. Men ting, som vi ved, bliver en del af en forhandling, vil jeg ikke kommentere på i offentligheden.

Et spørgsmål om tid

Kristian Thulesen Dahl forventer, at der kommer en eller anden form for øget grænsekontrol ud af Danmark. Men han er også indstillet på, at Dansk Folkeparti i første omgang måske ikke kan få det gennemført i så stort omfang, som partiet ønsker.

- Jeg tror fuldt og fast på, at det bliver til virkelighed. Det er bare et spørgsmål hvornår. Jeg taler ikke om, at du har udrejsekontrollen fast bemandet døgnet rundt, og at alle skal kontrolleres. Jeg taler om, at der skal være de rammer, der gør, at politiet griber ind, hvis der er en stor risiko for at blive taget som tyvebande. De ressourcer skal vi sørge for i en finanslov, siger han

DF kræver omvendt grænsekontrol i finansloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce