Eventyreren Troels Kløvedal er død: Sov stille ind på sin gård på Djursland

Troels Kløvedal er død. Han blev 75 år gammel. Det meddeler hans søn Mikkel Beha Erichsen. Foto: Axel Schütt

Eventyreren Troels Kløvedal er død: Sov stille ind på sin gård på Djursland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Troels Kløvedal led af den uhelbredelige nervelidelse als og lungesygdommen bronkietasi.

Forfatter, skipper og eventyrer Troels Kløvedal er søndag død i en alder af 75 år.

Det oplyser hans søn Mikkel Beha til Politiken.

Han døde ud på formiddagen hjemme på sin gård i Gravlev på Djursland omgivet af samtlige af sine fem børn og sin kone Else Marie.

- Han sov ind så stille og roligt og fredeligt, som han havde ønsket sig. Og som han havde frygtet, at han ikke skulle komme til, fordi den sygdom godt kan betyde, at man ikke kan trække vejret, siger han til avisen.

Da han sammen med nogle venner købte sejlskibet "Nordkaperen" i 1967, var det med det formål at rejse ud og se verden ved selvsyn for at se om det, der stod i aviserne, var sandt.

800-900 forskellige mennesker har i årenes løb være på togt med "Nordkaperen".

Troels Kløvedal led af den uhelbredelige nervelidelse als og lungesygdommen bronkiektasi. Symptomerne på als mærkede han første gang i februar 2015.

Ifølge Mikkel Beha valgte Troels Kløvedal til sidst at dø. Uden at han dog tyede til medicinsk hjælp. Han holdt bare op med at leve. Det skriver Politiken.

- Han tog en beslutning om at sætte sit hjerte i stå. Han sagde for to døgn siden til sin kone Else Marie, at nu var det tid til, at han skulle herfra. Og så lukkede han øjnene. Og her til formiddag holdt hans hjerte op med at slå, siger Mikkel Beha til avisen.

- Vi var rundt om ham, da hans hjerte slog sit sidste slag. Han har jo holdt ud som en stædig gammel kaptajn. Jeg tror, at mange andre i den fysiske tilstand, han var i til sidst, ville have kastet håndklædet i ringen. Det gjorde han ikke.

Troels Kløvedal var gift fire gange og havde fem børn, hvoraf tre har valgt en karriere i medierne.

Det har de ikke fra fremmede, idet to af Troels Kløvedals søskende også er kendt i de sammenhænge. Det gælder radiovært og forfatter Hanne Reintoft og tidligere tv-direktør i DR Bjørn Erichsen.

Kløvedals rejse gennem liv
  • Eventyreren og forfatteren Troels Kløvedal, der døde søndag blev født 2. april 1943 i København.
  • Hans base var Gravlev Vestergård på Djursland, hvor han boede i over 30 år.
  • Han hed oprindelig Troels Beha Erichsen, men han skiftede navn, efter at han flyttede i kollektiv, hvor alle beboere tog efternavnet Kløvedal.
  • Hans forældre blev skilt i 1950, og hans barndom kom til at foregå på et børnehjem, hos en plejefamilie og på kostskole. Dog afbrudt af nogle år i Jægerspris, hvor hans mor, der døde i 1954, fik en stilling på Grevinde Danners Stiftelse.
  • Troels Kløvedal var gift med Else Marie Meldgaard, der er mor til hans yngste barn. I alt har han fem børn. Det ældste er Mikkel Beha Erichsen, som blandt andet er kendt fra rejseprogrammet "Kurs mod fjerne kyster" på TV2, hvor han sammen med sin familie sejler Jorden rundt på skibet "Havana".
  • I 1967 købte Kløvedal stålskibet "Nordkaperen", som han sejlede Jorden rundt med tre gange. Sejlerlivet er skildret i både bøger og tv-programmer. Hans seneste bog, "Alle mine morgener på Jorden", udkom i 2017.
  • I sommeren 2016 fik Troels Kløvedal konstateret den uhelbredelige nervesygdom als, der gradvist lammer kroppen.
  • 1. november 2018 åbnede Naturhistorisk Museum i Aarhus en udstilling om Troels Kløvedal. Her vises den indtil 8. september 2019, hvorefter den flytter til M/S Museet for Søfart i Helsingør.
  • Kilder: Bogen "Alle mine morgener på Jorden" af Troels Kløvedal, udgivet af Gyldendal 2017.

Eventyreren Troels Kløvedal er død: Sov stille ind på sin gård på Djursland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce