Flest »rockerlån« i de dyreste boligområder


Flest »rockerlån« i de dyreste boligområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er husejerne i de dyreste byer, der har de mest risikable lån. Men hvis renten stiger, vil det gøre ondt, lyder det fra lektor i boligøkonomi.

I Gentofte, Rudersdal og Hørsholm kommune har mere end 15 procent af alle boligejere landets mest risikable boliglån, de etårige flekslån, der er tidens mest rentefølsomme lån. Det er dermed de mest velhavende danskere, der udnytter den lave rente. Det skriver Politiken mandag.

»De dyre renter har især understøttet landets dyreste boligområder ved at spare boligejerne for flest penge, men også ved at presse boligpriserne mest opad i de områder,« siger cheføkonom Christin Hillingsøe Heinig fra Realkredit Danmark til avisen.

De såkaldte »rockerlån« betyder, at et hus i Gentofte til 4,5 millioner kroner typisk vil koste omkring 3.600 kroner om måneden. Med et traditionelt fastforrentet lån ville huset koste 17.900 kroner om måneden. Og selvom det er godt, at det er de mest velhavende danskere, der oftest løber risikoen, når de tager boliglån, kan en stigning i renten komme til at gøre livet surt for de velhavende. Det forklarer lektor i boligøkonomi ved CBS, Jens Lunde.

»Når man finansierer dyre huse med de her lån, giver det virkelig en stor renterisiko. Den månedlige ydelse stiger jo tilsvarende mere på et stort lån,« siger han til Politiken og uddyber:

»I det tilfælde vil mange af disse mennesker skulle mindske deres opsparing eller skære ned på andet forbrug. Det gør rigtig ondt, for folk har vænnet sig til at have to biler og indrettet deres liv efter det.«

Flest »rockerlån« i de dyreste boligområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce