Homoseksuelle pingviner kidnapper unge i Odense Zoo

Der har udspillet sig et sandt drama blandt pingvinerne i Odense Zoo. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix

Homoseksuelle pingviner kidnapper unge i Odense Zoo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge dyrepasser er han-pingvinparret meget interesserede i æg og unger.

INDLAND: Et "drama" har det seneste døgn udspillet sig i Odense Zoo.

En pingvinunge er blevet kidnappet.

- Det startede i går, hvor jeg mødte ind og kunne se, at der var noget fuldstændig galt. Det ene forældrepar var væk, og ungen var ganske enkelt blevet kidnappet. Det var et par homoseksuelle hanner, som har snuppet ungen og stod med den, fortæller Sandie Hedegård Munck, der er dyrepasser i Odense Zoo, til DR Fyn.

Årsagen var formentlig en pingvin-far, der i et splitsekund forsømte sine faderlige pligter.

- Jeg tænker, at hunnen har været ude for at få sit bad, og så har det været hannens tur til at passe ungen. Den har han måske efterladt, og der har han-parret nok tænkt, det var da synd, den snupper vi, forklarer Sandie Hedegård Munck til DR Fyn.

Omsorgsfulde og hjælpsomme pingviner

Det er ikke et særsyn, at pingiver kidnapper en unge. Ifølge Sandie Hedegård Munck er de meget interesserede i æg og unger.

- Hanner får ikke nogen unger, for de lægger jo ikke æg. Så det er en rigtig god øvelse for dem at passe de her unger. De er også tit meget hjælpsomme. Hvis nu hannen glemmer at passe ægget, så kan vi altid give det til sådan et par, siger hun til DR Fyn.

Ungen har det efter sigende fint, men alligevel havde dyrepasseren forventet, at forældrene havde vist lidt mere længsel efter deres barn.

- Jeg havde forventet, at forældrene ville komme og kræve ungen tilbage. Men hannen spankulerer rundt i anlægget, som om han aldrig har haft en unge, og hunnen virker godt nok lidt søgende, siger Sandie Hedegård Munck til DR Fyn og fortsætter:

- Jeg ved, at hunnen er meget omsorgsfuld over for ungen, og hun er faktisk også meget aggressiv over for os dyrepassere, hvis vi kommer for tæt på ungen. Så jeg kunne slet ikke forestille mig, at hun ville efterlade den, hvorimod hannen er lidt mere afslappet og godt kunne finde på at finde på at gå lidt væk.

Netop forældrenes adfærd er afgørende for ungens skæbne. Hvis de ikke virker til at søge efter ungen, får de homoseksuelle pingviner lov til at beholde den. Men sådan skulle det ikke gå.

Ungens rette forældre ville gerne have deres unge tilbage, så de homoseksuelle pingviner fik frataget deres "plejebarn". Der er dog håb forude for det homoseksuelle pingvin par.

Sandie Hedegård Munck har nemlig givet dem et æg fra en enlig pingvin-mor, som ikke selv ville kunne magte at ruge på ægget.

Kilde: DR Fyn

Homoseksuelle pingviner kidnapper unge i Odense Zoo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce