Hvor dum må man være

Peter Rasmussen, chefredaktør, avisen Danmark.

Hvor dum må man være

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis man nu mødte en mand på gaden, der ville give én en papkasse med en million kroner i, ville man så tage imod den? Næppe.

Eller hvad nu hvis man fandt en taske i skoven med en million kroner i, ville man så beholde den? Formentlig ikke.

Men hvad så, hvis det var ens søde mor, der ville sætte en million kroner ind på ens konto. Ville man så tage imod den?

For eksperimentets skyld spurgte jeg min 13-årige datter, hvad hun ville svare, hvis jeg tilbød hende en million kroner i kontanter. Jeg kunne vælge mellem "Er du blevet dement?" og "Har du røvet en bank?".

Men sådan tænkte den svindelsigtede Britta Nielsens to døtre ikke, da millionerne pludselig begyndte at strømme ud af deres mor. Det fremgik af det opsigtsvækkende interview med de to piger i TV5 i denne uge - højdepunkterne fra interviewet var gengivet i denne avis i fredags.

Forskellen mellem indtægt og udgifter var ellers til at få øje på. Britta Nielsen tjente 27.434 kroner om måneden på sit kontorjob i Socialstyrelsen. Ud af den løn fik hun for eksempel råd til at invitere sine døtre til Sydafrika adskillige gange. Hun investerede i en byggegrund i Sydafrika og byggede sommerhus på den. Hun havde pigerne med hos smykkehandleren, hvor hun købte ind for flere hundrede tusinde kroner. Hun kørte rundt i en Land Rover Defender. Hun lånte sin ældste datter, der er studerende, 500.000 til en Audi, som hun ikke har betalt tilbage på. Og hun har kastet mindst 18 millioner i sin yngste datters umulige drøm om at leve af at sælge konkurrenceheste til hele verden.

Det underlige ved interviewet var, at de to piger virker oprigtigt forundrede over anklagerne mod deres mor. De har nogle vage forestillinger om, at pengene måtte komme fra en arv eller opsparing eller en livsforsikring. Men lidt ligesom et barn ikke kan se nogen sammenhæng mellem familiens rådighedsbeløb og deres eget behov for en Iphone 10, så ser de to søstre ingen sammenhæng mellem deres mors job som kontormus i en styrelse og de endog meget store ønsker, som hun har indfriet for dem.

"Man stoler jo på sin mor. Det er hende, vi stoler allermest på i hele verden", sagde den ene datter, Samina, under interviewet. Og det er da også en noget mere sympatisk reaktion på milliongaverne end når min datter resolut ville mistænke mig for at være dement eller have røvet en bank.

På den anden side , så er der faktisk en grænse for, hvor dum, man må være. Om de to søstre ligefrem har været dummere end politiet tillader, finder de ud af, når de kommer for retten.

Foreløbig er de sigtet for hæleri.

Hvor dum må man være

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce