Kvinde købte arkivskab fra sygehus - fandt over 400 patientjournaler indeni

Privat auktionskøber har købt dette arkivskab med 400-500 patientjournaler fra det nedlagte sygehus i Give. Privatfoto

Kvinde købte arkivskab fra sygehus - fandt over 400 patientjournaler indeni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I forbindelse med en auktion hos østjyske Campen købte en Give-borger et arkivskab. Det viste sig at indeholde 400-500 patientjournaler. En anden køber fik også udleveret fortrolige papirer, bekræfter sygehusdirektør Dorte Crüger.

INDLAND: Give Avis og Vejle Amts Folkeblad kunne i går afsløre, at op mod 500 fortrolige patientjournaler er blevet solgt til en privat borger i Give i forbindelse med salget af inventar fra sygehuset, som østjyske Campen Auktioner stod for.

- Vi købte et stort arkivskab af jern til min datter. Hun ville bruge det til barskab. Da vi afhentede det på sygehuset studsede jeg godt nok over, at det var meget tungt. Jeg sagde til min datter, at der garanteret lå patientjournaler i skabet. Der var dog ingen nøgle med i købet, så vi måtte vente, til vi kom hjem med at finde ud af, hvorfor det var så tungt, fortalte en kvinde, der indtil videre ønsker at være anonym, således til Give Avis.

Sygehusledelsen bekræfter her til morgen over for Jyllands-Posten, at mindst én køber mere har fået udleveret patienters fortrolige oplysninger.

- Indtil videre har vi kendskab til cirka 140 opslag til journaler med navn, cpr-nummer og afdeling, som vi fik udleveret fra køberen via auktionshuset i går. Der lå også tre hele journaler med beskrivelser af patientforløb. Derudover har vi i aftes været i kontakt med en anden køber, som efter eget skøn har fået udleveret 400-500 journaler og omslag til journaler, som lå i et arkivskab, siger direktør på Lillebælt Sygehus, Dorte Crüger, til Jyllands-Posten.

Hun siger selv, at hun er "er frygtelig ked af og flov over, at det har kunnet ske.".

- Jeg undskylder mange gange over for de borgere, hvis oplysninger uretmæssigt er havnet i de forkerte hænder, siger Dorte Crüger til Jyllands-Posten.

Det var helt vildt. Jeg blev både vred og forarget. Man har da tillid til, at det offentlige sørger for, at personfølsomme oplysninger af denne her slags ikke kan falde i andre mennesker hænder. Ikke mindst i en tid, hvor vi med den den nye persondataforordning skal være vildt opmærksomme med den her slags.
Forarget Give-borger

Fandt både mandens og naboens journal

Kvinden fra Give, der først stod frem med historien, fortæller om forløbet, at overraskelsen var stor, da hun og datteren inde i skabet fandt i omegnen af 400-500 patientjournaler fra årene 1994-1995.

- Det var helt vildt. Jeg blev både vred og forarget. Man har da tillid til, at det offentlige sørger for, at personfølsomme oplysninger af denne her slags ikke kan falde i andre mennesker hænder. Det er simpelthen rystende, at man kan omgås så mange patientjournaler med så stor lemfældighed, lyder det fra borgeren.

- Vi har ikke læst samtlige journaler igennem, men vi fandt da min mands journal, en nabos og det er med personnumre og masser af personfølsomme oplysninger. Der er både nulevende og afdøde mellem papirerne, så når det her bliver offentliggjort rundt omkring, håber jeg godt nok, der er nogen, der sidder og får røde ører, konstaterer borgeren.

Kvinde købte arkivskab fra sygehus - fandt over 400 patientjournaler indeni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce