LAS-formand: Opsigelse af samarbejde er sidste udvej

Opsigelse af samarbejde mellem forældre og Ludwig Andresen Schule er sidste udvej, siger formanden for skolen, Jesper Jessen. Skolen har mandag meddelt forældre, at deres barn ikke længere kan gå på skolen efter moren udtrykte kritik af skoleledelsen i JydskeVestkysten. Foto: Martin Franciere

LAS-formand: Opsigelse af samarbejde er sidste udvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for den tyske skole i Tønder, Ludwig Andresen Schule, har ikke tidligere stået i en situation, hvor skolen som sidste udvej opsiger samarbejde med forældre.

TØNDER: For første gang siden sagen mod den nu dømte lærer fra Ludwig Andresen Schule i Tønder blev indledt i midten af november, svarer formanden, Jesper Jessen, på kritik.

Det sker i anledning af, at forældrepar har fået opsagt aftale med skolen, så deres søn efter juleferien skal finde en ny skole.

Ifølge jeres brev til moren er hendes kritik ikke baseret på korrekt gengivelse af fakta. Hvad menes der med det?

- Det drejer sig blandt andet om, hvornår og hvordan forældrene har gjort opmærksom på en episode, hvor de beskylder den dømte lærer for vold. Vi i bestyrelsen og ledelsen er ikke af samme opfattelse som forældrene. Vi fik en henvendelse fra to andre forældrepar om vold i begyndelsen af sommerferien, og det har vi reageret på internt.

Det er moren, Line Hansen, der har udtalt sig til JydskeVestkysten om vold på skolen og om dommen i retssagen. Skal det gå ud over hendes søn?

- Hvis man har et barn på vores skole, kræver det gensidig tillid og at forældrene vil samarbejde med skolen, ledelsen og lærerne. Hvis der ikke er grundlag for det, kan barnet ikke være på vores skole. Desværre. Drengen har jo ikke gjort noget galt.

FN's børnekonvention

Ifølge FN's børnekonvention og de frie skoler, skal børn tages med på råd, hvis de risikerer bortvisning - det uanset om det er barnet eller forældrene, der er grund til bortvisningen. Har I opsagt forældrene uden at tage drengen med på råd?

- Jeg vil gerne pointere, at vi ikke har bortvist eleven, men opsagt aftalen. Som en konsekvens deraf, kan han ikke længere gå på skolen. Det er i øvrigt første gang i det halvandet år, jeg har været formand, at vi opsiger en forældreaftale. Vi har ikke inddraget barnet, men vi vil gennemgå vores procedurer for fremtidige ind- og udmeldinger.

Moren mener, at bortvisningen kommer ud af den blå luft. Gør den det?

- Vi har gennem hele efteråret forsøgt at etablere en dialog med moren, så vi mener ikke, at det kommer ud af den blå luft.

I brevet står der, at man som forældre skal udvise loyalitet over for skolen. Hvorfor?

- Det handler om, at man i et konstruktivt samarbejde retter kritik mod dem, det handler om. Det er basis for et samarbejde.

Ikke flere opsigelser

Forældre siger, at Ludwig Andresen Schule har forsøgt at bremse ytringsfriheden ved at forbyde forældrene at tale om sagen med hinanden. Er det korrekt?

- Nej, ikke mig bekendt. Men efter sommerferien har vi indført en regel om mødereferater i alt mellem skolen og forældre. Det er en ny procedure, og alle mødereferater skal underskrives af begge parter, så vi har dokumentation for alt, hvad parterne taler om.

Må man som forælder ikke fremsætte kritik af skolen eller skolens ledelse i medierne?

- Når man skal have kritik, vil vi gerne have det direkte og ikke indirekte gennem medierne.

Risikerer man opsigelse af samarbejde, hvis man kritiserer skolen i medierne?

- Det kan man generelt ikke sige. Det kommer an på karakteren af kritikken.

Er der flere opsigelser på vej?

- Ikke mig bekendt. En opsigelse af et samarbejde er altid den sidste udvej. Vi står heldigvis sjældent i den situation.

Hvad gør skolen for de 10 elever, der har været udsat for vold?

- I en besked på skoleintra er alle forældre blevet gjort opmærksomme på, at man kan få samtaler med skolens skolepsykolog. Jeg ved ikke, om nogen har gjort brug af tilbuddet. Desuden har vi fokus på at skabe ro, så eleverne oplever en normal skoledag.

Jesper Jessen er 40 år og har selv en dreng i skolens 2. klasse. Han betegner drengene i klassen som "søde og livlige". Jesper Jessen har været formand på den tyske skole i halvandet år.

LAS-formand: Opsigelse af samarbejde er sidste udvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce