Sådan undgår du at blive snydt ved nethandel: Har du styr på disse 10 ting?


Sådan undgår du at blive snydt ved nethandel: Har du styr på disse 10 ting?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har du styr på disse 10 ting, inden du handler på nettet?

1. Tjek webshoppen
Skal du shoppe julegaver på nettet? Det er en god idé at tjekke disse ti punkter, hvis du ikke vil snyedes.

Inden du trykker køb: Hvilke kontaktoplysninger har webshoppen? Der skal både stå virksomhedens navn, en e-mail-adresse, et telefonnummer og virksomhedens fysiske postadresse.

2. Dansk eller ikke?

At netbutikkens adresse slutter på .dk er ikke en garanti for, at den ligger i Danmark. Du kan slå den op på hostmaster.dk og finde ud af, hvor virksomheden er registreret. Webadresser som ikke ender på .dk, kan du slå op på whois.com.

3. Er der CVR-nummer

Danske virksomheder har et otte-cifret CVR-nummer, når de er registreret i det Centrale Virksomhedsregister. Det er virksomhedens identifikationsnummer, som skal stå på hjemmesiden.

4. Er siden e-mærket

E-mærket er en dansk mærkningsordning for sikker e-handel. E-mærkede virksomheder har forpligtet sig til at overholde gældende lovgivning og følger e-mærkets retningslinjer for blandt andet betalingsformer. Du kan tjekke om en netshop er e-mærket på www.emaerket.dk

5. Pas på google-dansk

Ser teksten fornuftig ud? Hvis den ligner noget, der er oversat med Google Translate og er fyldt med stavefejl, så vær på vagt. Det kan det være tegn på, at siden ikke er sikker.

6. Priserne

Hvis varerne er urealistisk meget billigere end andre steder, kan det være et tegn på, at det er kopivarer. Hvis varerne har skæve priser som for eksempel 493,43 kroner, kan det være tegn på, at en maskine står bag oversættelsen.

7. Tjek anmeldelser

Tjek andre kunders oplevelser og erfaringer med webshoppen. Dem finder du på forbrugeranmeldelsessider som trustpilot. Anmeldelserne skal tages med et gran salt, da man ikke ved, hvem der står bag dem.

8. Pas på told

Bliver varen sendt fra et land i EU? Hvis ikke, risikerer du, at der bliver lagt told, skat og andre afgifter oven i varernes pris. Dansk tekst på hjemmesiden er ikke garanti for, at din pakke bliver afsendt fra Danmark, så det er vigtigt at vide, hvor varerne sendes fra.

9. Læs betingelserne

Læs webshoppens betingelser igennem, inden du trykker køb. Når du handler online inden for EU er du forholdsvis godt beskyttet med for eksempel 14 dages fortrydelsesret ved køb af langt de fleste varer. Køber du en vare, der ikke er omfattet af fortrydelsesretten, skal netbutikken skrive det tydeligt på hjemmesiden.

10. Betal sikkert

Betal ikke via kontooverførsel eller pr. efterkrav - banken kan ikke hjælpe dig, hvis du bliver snydt. Brug altid dankort/betalingskort eller Mobile Pay. Hvis du ikke får din vare, eller hvis webshoppen har trukket et højere beløb end aftalt, kan banken føre dine penge tilbage for dig.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Sådan undgår du at blive snydt ved nethandel: Har du styr på disse 10 ting?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce