Følg med live: Svindelsigtede Britta Nielsen varetægtsfængsles

Når Britta Nielsen lørdag fremstilles i grundlovsforhør i svindelsagen til 111 millioner kroner, vil anklageren formentlig bede om lukkede døre, da efterforskningen ikke er slut og der er medsigtede på fri fod. Hendes forsvarer oplyser fredag til TV2 News, at hun endnu ikke har taget stilling til sigtelsen. Foto: Phill Magakoe/Ritzau Scanpix

Følg med live: Svindelsigtede Britta Nielsen varetægtsfængsles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver en dommer i Retten på Frederiksberg, som skal tage stilling til, om Britta Nielsen skal fængsles. Følg med LIVE i bunden af artiklen.

INDLAND: Svindelsigtede Britta Nielsen og en hælerisigtet mand bliver stillet for en dommer lørdag morgen. Her skal der tages stilling til, om de to skal varetægtsfængsles.

Retsmødet begynder klokken ti, og det skal foregå i Retten på Frederiksberg.

Fredag kort før klokken 13 landede Britta Nielsen og en medsigtet i Københavns Lufthavn. Her blev de anholdt og ført til en politistation. Herfra føres de til en arrest, hvor de overnatter inden lørdagens retsmøde.

Mandens advokat, Henrik Dupont Jørgensen, har fortalt til TV2, at han har haft mulighed for at drøfte sagen med den anholdte mand.

Det har tidligere været fremme, at manden sigtes for hæleri af særlig grov beskaffenhed.

Desuden har TV2 skrevet, at han ifølge en arrestordre mistænkes for at have modtaget værdier - herunder ejendomme og penge for 3,6 millioner kroner.

Det var ved et retsmøde i Sydafrika torsdag, at Britta Nielsen blev løsladt af en dommer, så hun kunne komme til Danmark. Det skete, da der var indgået en aftale om, at Britta Nielsen ville lade sig følge af betjente til Danmark.

Samme aftale blev indgået med den medsigtede mand, der også har været anholdt i Sydafrika.

Britta Nielsen blev anholdt mandag, og manden blev anholdt knap en uge før. Dermed er det gået meget hurtigt med at få de to sigtede til Danmark, da udlevering af mistænkte fra andre lande normalt er en langsommelig proces.

I retten lørdag ventes en anklager at læse sigtelserne mod de to op, så det vil blive muligt at høre, hvordan sigtelsen lyder. Sigtelsen vil man også kunne høre, selv om dommeren eventuelt vælger at lukke dørene.

Hvis dørene lukkes vil de to mistænktes forklaringer dog holdes hemmelige.

I sagen er den anholdte mand beskyttet af et navneforbud.

Følg med live: Svindelsigtede Britta Nielsen varetægtsfængsles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce