157 ansøgere kæmper om 22 mio. 2017-kroner

2017-direktørduoen Gitte Just (tv) og Rebecca Matthews glæder sig over, at mange af de projekter, som var nævnt i ansøgningen, ser ud til at kunne realiseres. Foto: Axel Schütt

157 ansøgere kæmper om 22 mio. 2017-kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De heldige kan tidligst forvente svar i starten af juni.

Kampen blandt regionens kultur- og erhvervsaktører om, hvem der skal sætte sit præg på kulturhovedstads-programmet i 2017 er nu for alvor skudt i gang. Søndag udløb fristen for at søge en pulje på 22 millioner kroner, og interessen er stor. 157 ansøgere fra hele regionen bejler til millionerne, og skulle bestyrelsen for 2017Fonden opfylde alle ønsker, skulle man udbetale det tredobbelte beløb.

Ansøgningerne kommer fra alle dele af regionen, og det glæder administrerende direktør Rebecca Matthews.

Sådan fordeler ansøgningerne sig
<p>Aarhus: 100</p>

<p>Favrskov: 9</p>

<p>Hedensted: 2</p>

<p>Herning: 18</p>

<p>Holstebro: 21</p>

<p>Horsens: 16</p>

<p>Ikast-Brande: 9</p>

<p>Lemvig: 10</p>

<p>Norddjurs: 10</p>

<p>Odder: 9</p>

<p>Randers: 18</p>

<p>Ringkøbing-Skjern: 8</p>

<p>Samsø: 7</p>

<p>Silkeborg: 23</p>

<p>Skanderborg: 14</p>

<p>Skive: 6</p>

<p>Struer: 7</p>

<p>Syddjurs: 12</p>

<p>Viborg: 24</p>

»Jeg synes, det viser, at vi er på rette vej, og at projektet har en stærk opbakning - ikke kun i Aarhus, men i hele regionen. Vi kan se, at et flertal af ansøgningerne er projekter, som også har været nævnt i kulturhovedstadsansøgningen. Det er et udtryk for, at vi har fastholdt kursen og engagementet, og at det sammenhold, som sikrede os titlen, stadig lever i bedste velgående,« hedder det i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer oven på den seneste uges turbulens, hvor kommunikationschefen, Benedicte Strøm, med udsigt til en fyring opsagde sin stilling efter kun fire måneder på posten og samtidig rettede en hård kritik mod 2017-ledelsen. »Alting sejler« lød hendes svada mod de to direktører, som hun ikke mente var i besiddelse af den fornødne professionalisme til at klare opgaven.

Se, smage og røre

Ansøgningsrunden er den første økonomiske indsprøjtning til de projekter, som kommer til at danne fundamentet for hele 2017-satsningen. Dermed får 2017-ledelsen nu også mulighed for i højere grad end tidligere at forholde sig mere synligt og håndgribeligt til temaet »Rethink«.

»Når vi begynder at investere, så begynder projekterne at udfolde sig, og det betyder, at kulturhovedstaden nu begynder at blive et projekt, man kan se, smage og røre ved,« siger programdirektør Gitte Just.

Ifølge hende vil tilskuddene til projekterne kun udgøre 50 procent af projekternes totale budget. Resten skal de mange aktører, som bliver tilgodeset, ud at hente hos sponsorer og fonde.

»Går det, som vi håber, vil vores budget på 500 millioner kroner, udmønte sig i projekter til det tredobbelte beløb rundt omkring i regionen. Vi kan fra andre kulturhovedstæder se, at investeringen kommer stort tilbage,« tilføjer Gitte Just.

I morgen mødes for første gang det programråd, som skal tage stilling til de mange ansøgninger. Mødet onsdag er et orienteringsmøde, og først omkring 1. april tager programrådet for alvor fat på arbejdet med at granske ansøgningerne.

23. april ryger en indstilling videre fra programråd til 2017-fonden, der midt i maj træffer den endelige afgørelse om, hvor millionerne havner. Tilsagnet skal de heldige dog først forvente i starten af juni.

157 ansøgere kæmper om 22 mio. 2017-kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce